Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Δημοσκόπηση της GPO: Τι λένε οι πολίτες για δημοψηφίσμα, πρόωρες εκλογές και Grexit

Την άποψη των πολιτών σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, πρόωρων εκλογών, Grexit αλλά και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega.

Η πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, καθώς το 61,9% απαντά αρνητικά στο ερώτημα «Εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών πιστεύετε ότι αυτή πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα για να την εγκρίνει ο λαός». Θετική απάντηση δίνει το 37%.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των πολιτών που εμφανίζεται αρνητικό στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με το 72,2% να απαντά «όχι» και «μάλλον όχι» στο ερώτημα: «Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πιστεύετε ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε νέες βουλευτικές εκλογές».

Στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη στρατηγική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους», η πλειοψηφία των πολιτών (58,3%) συμφωνεί με την κυβέρνηση, ενώ διαφωνεί το 39,8%.

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δηλώνουν ότι επιθυμούν να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και να μην οδηγηθούμε σε ρήξη. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους ή πρέπει να οδηγηθούμε σε ρήξη», το 78,1% ζητά συμφωνία και μόλις το 17,9% ζητά ρήξη.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 36,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 22%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 6,5%, ενώ το ίδιο ποσοστό 5,5% λαμβάνουν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Οι ΑΝ.ΕΛ. βρίσκονται στο 5,0% και το ΠΑΣΟΚ στο













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ