Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Love»: Η ταινία που κάνει το «Nymphomaniac» να μοιάζει αθώο

Τα πόστερ της νέας ταινίας του 52χρονου σκηνοθέτη σπάνε όλα τα κοντέρ της πρόκλησης

Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις! Με το πόστερ της νέας ταινίας του «Love», ο σκηνοθέτης Γκασπάρ Νοέ, κάνει κάθε διαφημιστική καμπάνια να μοιάζει περιττή!

Η εικόνα ενός πέους που εκσπερματώνει δίπλα σε ένα γυναικείο στήθος (στο πρώτο πόστερ) και δύο γυναικείων στομάτων και ενός ανδρικού που ανταλάσσουν ένα παθιασμένο φιλί (στο δεύτερο πόστερ) μας προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να δούμε στην ταινία η οποία θα προβληθεί στο επίσημο πρόγραμμα του 68ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

'Ενα πέπλο μυστηρίου τυλίγει τη νέα δημιουργία του Νοέ και όπως γράφουν τα ξένα ΜΜΕ η ταινία θα κάνει ακόμα και το «Nymphomaniac» να μοιάζει αθώο!

Γυρισμένο σε 3D, το «Love» αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα και δύο γυναικών και τη σεξουαλική τους ζωή. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει παλαιότερα: «Με την "Αγάπη" ελπίζω τα αγόρια να έχουν στύση και τα κορίτσια να βραχούν!». Πρόκειται για ένα «σεξουαλικό μελόδραμα ανάμεσα σε ένα αγόρι ένα κορίτσι και ένα ακόμα κορίτσι. Μια ιστορία αγάπης που γιορτάζει το σεξ με ένα χαρούμενο τρόπο», λέει η λιτή σύνοψη της ταινίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία θα προβληθεί σε μεταμεσονύχτια προβολή στο φεστιβάλ των Καννών.

Δείτε το προκλητικό πόστερ εδώ! (Πατήστε επάνω στο View Content)

Η σκηνή του βιασμού της Μπελούτσι
Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί ο Γκασπάρ Νοέ. Όλοι θυμόμαστε την ταινία του «Μη αναστρέψιμος» (2002) που προκάλεσε σάλο με την σκηνή -διάρκειας 8 λεπτών- του βιασμού της Μόνικα Μπελούτσι. Η ταινία του Νοέ είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις αλλά και αποχωρήσεις από τις αίθουσες λόγω της σκληρότητας των σκηνών της και ειδικότερα λόγω της παρατεταμένης διάρκειας του βιασμού.


«Αν η σκηνή δεν ήταν τόσο μεγάλη, αναγκαστικά θα ήταν και πιο συμβατική. Στη ζωή κανένας βιασμός δεν διαρκεί λιγότερο από εννέα λεπτά. Εννέα, έμαθα, είναι το μίνιμουμ. Κατ' εξαίρεσιν ίσως έξι. Μπορεί όμως και τριάντα. Νομίζω λοιπόν ότι τα εννέα λεπτά ήταν μια φυσιολογική διάρκεια για τη σκηνή, διότι μόνο έτσι θα μπορούσε να γίνει επώδυνη· όχι μια απλή πληροφορία από την οποία θα έλειπαν τα άσχημα συναισθήματα των θεατών», είχε δηλώσει ο Νοέ για την επίμαχη σκηνή.

Το «Love» είναι η τέταρτη δουλειά του 52χρονου σκηνοθέτη. Έχουν προηγηθεί οι ταινίες, «I Stand Alone» το 1998, το «Irréversible» ("Μη αναστρέψιμος") το 2002 και το «Enter the Void» το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ