Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Portree: Μια από τις πιο γοητευτικές, μικρές πόλεις στη Σκωτία


Το Isle of Skye είναι γνωστό για την φυσική ομορφιά του, αλλά και τα υπέροχα μέρη που διαθέτει για τους επισκέπτες του. Ωστόσο, τυχαίνει επίσης να φιλοξενεί μία από τις πιο γοητευτικές μικρές πόλεις στη Σκωτία, το Portree.

Πρόκειται για μία πανέμορφη πόλη- λιμάνι, που συνδυάζει την πεμπτουσία της νησιώτικης εμπειρίας με τα παραδοσιακά σπιτάκια σε παλ αποχρώσεις και την φανταστική θέα, με τις απαραίτητες σύγχρονες ανέσεις.

Το Portree είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του νησιού, γεμάτο με δαιδαλώδη δρομάκια που φιλοξενούν μια πληθώρα ανεξάρτητων μικρών καταστημάτων, άφθονα boutique ξενοδοχεία και καφετέριες και εστιατόρια με πραγματικά πολύ νόστιμες απολαύσεις.  

Το διάσημο λιμάνι της μικρής πόλης

Ωστόσο, παρά αυτές τις σύγχρονες πολυτέλειες που προσφέρει στους επισκέπτες του, το Portree εξακολουθεί να είναι μια πόλη με ιστορία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το εμβληματικό λιμάνι, με ένα παρελθόν τόσο πολύχρωμο όσο και τα κτίρια που θαυμάζει κανείς δίπλα ακριβώς στη θάλασσα.

Ένα ταξίδι στο Portree δεν θα ήταν πλήρες χωρίς μια επίσκεψη (και μια φωτογραφία) στο εμβληματικό λιμάνι της πόλης, το οποίο αρχικά αναπτύχθηκε τον 18ο αιώνα ως αλιευτικό λιμάνι (αν και η ίδια η πόλη είναι πολύ παλαιότερη. Αργότερα, ο διάσημος μηχανικός Thomas Telford θα επέκτεινε το λιμάνι. Το σχέδιό του, μάλιστα, είναι αυτό που βλέπει ακόμα και σήμερα ο επισκέπτης, με τα πολύχρωμα σπίτια και το λιθόστρωτο μόλο.

Αξέχαστη εμπειρία αποτελεί και η βόλτα κάτω από τον λόφο προς την προβλήτα και τον βραχώδη κόλπο, όπου η θέα στα προστατευμένα νερά είναι αρκετά ξεχωριστή.

Portree: Ορμητήριο για τη γνωριμία με το νησί

Όποιος επισκέπτεται το Isle of Skye και θέλει να εξερευνήσει μερικά από τα πιο διάσημα μέρη του νησιού, τότε αξίζει οπωσδήποτε να επιλέξει το Portree ως ορμητήριό του.

Αυτή η εγγύτητα στα καλύτερα και πιο δημοφιλή τοπία του νησιού είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για να επισκεφθεί κανείς το Portree.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ