Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Τα σκίτσα του Αρκά για το 2024 - «Φέτος τα παραμύθια θα έχουν... δράκο»


Την ελπίδα για ένα καλύτερο 2024 μοιράστηκε χθες μέσω Facebook ο Αρκάς, με ένα δηκτικό post. Ο γνωστός σκιτσογράφος δανείστηκε από τη φράση «Σου εύχομαι να ζήσεις ενδιαφέρουσες μέρες» και ευχήθηκε η νέα χρονιά να μην μας υποδεχτεί με νέους κινδύνους και ευτράπελα.

Η φράση αυτή προέρχεται από τα αγγλικά, ως «may you live in interesting times». Αν και η πρόταση μοιάζει με ευχή, στην πραγματικότητα προέρχεται από ένα κινεζικό γνωμικό-κατάρα, το οποίο υπονοεί ότι οι «ενδιαφέρουσες μέρες» είναι γεμάτες αναταραχές, πολέμους και πολιτικές ανισορροπίες.


Στην ουσία κάτι που θα ευχόμασταν στον εχθρό μας, ο Αρκάς όμως χρησιμοποίησε την αντίθετη φράση για να κάνει την ευχή του για το 2024. «"Σου εύχομαι να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς"», λέει μια κινεζική κατάρα. Τα τελευταία δέκα και παραπάνω χρόνια ζήσαμε πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις. Ας ευχηθούμε το 2024 να είναι μια πολύ αδιάφορη χρονιά», έγραψε εύστοχα.Ο γνωστός σκιτσογράφος, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου και το πέρασμα στο 2024, στην καθιερωμένη «καλημέρα» του στους διαδικτυακούς του φίλους σήμερα Σάββατο, αναφέρει πως η επερχόμενη χρονιά, είναι η χρονιά του δράκου στο κινεζικό ημερολόγιο.

«Φέτος τα παραμύθια θα έχουν και δράκο», σχολιάζει ο σκιτσογράφος στη συνέχεια, ενώ στη σχετική ανάρτηση εικονίζεται ένας πράσινος δράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ