Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Συναρπαστικές αλήθειες για διάφορα σημεία του κόσμου που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό


Γνωρίζατε ότι η Σαχάρα δεν είναι η μεγαλύτερη έρημος στη Γη και ότι ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος περνά από οκτώ διαφορετικές ζώνες ώρας, ενώ διασχίζει 3.901 γέφυρες;

Ποιος ήξερε ότι το Σουδάν έχει περισσότερες πυραμίδες από την Αίγυπτο και ότι η αμερικάνικη σημαία σχεδιάστηκε ως εργασία σε μάθημα ιστορίας; Αυτές κι άλλες τόσες συναρπαστικές αλήθειες για διάφορα σημεία του κόσμου θα σας αφήσουν σίγουρα με το στόμα ανοιχτό!

Το ταξίδι μονής διαδρομής με τον Υπερσιβηρικό περνάει από 3.901 γέφυρες

Όχι μόνο ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος είναι ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος στη Ρωσία, αλλά είναι και ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Το ταξίδι διαρκεί επτά ημέρες, κατά τη διάρκεια του οποίου οι επιβάτες περνούν από οκτώ διαφορετικές ζώνες ώρας και διασχίζουν 3.901 γέφυρες.

Η Ιαπωνία διαθέτει ένα μηχάνημα αυτόματου πωλητή για κάθε 40 άτομα

Η Ιαπωνία θεωρείται ότι έχει μια από τις υψηλότερες πυκνότητες μηχανημάτων αυτόματων πωλητών στον κόσμο, με ένα για κάθε 40 άτομα στη χώρα. Ενώ τα περισσότερα πωλούν διάφορα είδη ποτών, άλλα διαθέτουν παγωτό, ζυμαρικά, ακόμη και κάμερες μιας χρήσης.


Οι Φιλιππίνες αποτελούνται από 7.641 νησιά

Οι Φιλιππίνες είναι ένα αρχιπέλαγος, που σημαίνει ότι αποτελούνται από μια ομάδα νησιών –7.641 νησιά, για την ακρίβεια. Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει τις χιλιάδες αμμοδοκούς και άλλες μορφές εδάφους που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της άμπωτης.
Η Σκωτία έχει 421 λέξεις για το χιόνι

Ναι, σωστά διαβάσατε 421! Για παράδειγμα η λέξη «sneesl» σημαίνει αρχίζει να χιονίζει, η «feefle» σημαίνει στροβίλισμα και η «flinkdrinkin» ελαφρύ χιόνι.


Το Σουδάν έχει περισσότερες πυραμίδες από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο

Όχι μόνο το Σουδάν έχει περισσότερες πυραμίδες από την Αίγυπτο, αλλά οι αριθμοί δεν είναι καν κοντά. Ενώ έχουν ανακαλυφθεί 138 πυραμίδες στην Αίγυπτο, το Σουδάν μπορεί να υπερηφανεύεται για περίπου 255.

Μόνο το ένα τέταρτο της Σαχάρα είναι αμμώδες

Το μεγαλύτερο μέρος της ερήμου Σαχάρα είναι καλυμμένο με χαλίκι, αν και αποτελείται, επίσης, από βουνά και οάσεις. Και εδώ υπάρχει ακόμη ένα άλλο γεωγραφικό γεγονός που όλοι κάνουν λάθος. Η Σαχάρα δεν είναι η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου. Η Ανταρκτική είναι.


Η μεγαλύτερη αγγλική λέξη αποτελείται από 189.819 γράμματα

Το πλήρες όνομα της πρωτεΐνης με το παρατσούκλι «titin» -που συμβάλλει στην ελαστικότητα των γραμμωτών μυϊκών ινών- θα χρειαζόταν περίπου τρεισήμισι ώρες για να ειπωθεί δυνατά, αναφέρει το mentalfloss.com. Αν και αυτή είναι, μακράν, η μεγαλύτερη λέξη στα Αγγλικά, η μεγαλύτερη λέξη στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης έχει 45 γράμματα.


Η αμερικανική σημαία σχεδιάστηκε από έναν μαθητή γυμνασίου

Η δημιουργία της χαρακτηριστικής σημαίας των ΗΠΑ ξεκίνησε ως σχολική εργασία για το μάθημα ιστορίας από τον Bob Heft το 1958 και η βαθμολογία του ήταν μόνο ένα Β-. Το σχέδιό του είχε 50 αστέρια, παρόλο που η Αλάσκα και η Χαβάη δεν ήταν ακόμη πολιτείες. Ο Heft σκέφτηκε ότι τόσο η Αλάσκα, όσο και η Χαβάη θα έμπαιναν, τελικά, στις ΗΠΑ και έτσι σκέφτηκε να δείξει στην κυβέρνηση το σχέδιό του. Αφού ο Πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ τηλεφώνησε στο δάσκαλό του για να τον ενημερώσει ότι το σχέδιο της αμερικάνικης σημαίας εγκρίθηκε, ο δάσκαλος του Heft άλλαξε τον βαθμό του σε A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ