Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Η Mercedes φέρνει το επόμενο στάδιο της τεχνητής νοημοσύνης


Μία σειρά από ψηφιακές καινοτομίες θα παρουσιάσει η γερμανική εταιρεία στην εκδήλωση CES του Λας Βέγκας στις 9-12 Ιανουαρίου.

Η Mercedes ετοιμάζεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το πρωτότυπο CLA, αλλά και μία έκδοση του μελλοντικού της SUV, την αμιγώς ηλεκτρική G-Class. Δεν θα είναι αυτό όμως το μεγάλο highlight της εκδήλωσης.

Το κόνσεπτ CLA θα διαθέτει ένα καινοτόμο στοιχείο, έναν εικονικό βοηθό τεχνολογίας MBUX. Ο βοηθός θα υπάρχει μέσω προηγμένου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης και θα προσφέρει ανθρώπινη αλληλεπίδραση με τον οδηγό αντί για… ρομποτική.Το στυλ του πρωτότυπου, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες θα είναι ένα 5θυρο σεντάν-κουπέ με αυτονομία πάνω από 750 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τη Mercedes, ο εικονικός βοηθός (Virtual Assistant) θα πάει την γνωστή εντολή «Hey Mercedes» σε μία εντελώς νέα, εικονική διάσταση, χρησιμοποιώντας υψηλής ευκρίνειας γραφικά χάρη στην αρωγή της γνωστής στον κόσμο του gaming, Unity Technologies.Η Unity έχει συνεργασία με τη Mercedes, αφού βοηθάει τον Γερμανό κατασκευαστή στα συστήματα infotainment. Η εταιρεία θέλει από το 2024 να προσθέσει στα μοντέλα της το νέο, καινοτόμο λογισμικό MB.OS και η Unity θα αποτελέσει τεχνολογικά σημαντικό μέρος αυτού του εγχειρήματος.

Πέραν αυτών των καινοτομιών και συστημάτων, η Mercedes σκοπεύει στην εκδήλωση CES του Λας Βέγκας, το τετραήμερο 9-12 Ιανουαρίου, να παρουσιάσει και μία καμουφλαρισμένη έκδοση της αμιγώς ηλεκτρικής G-Class.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ