Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Γιάννης Δαρδαμανέλης: Είμαστε έτοιμοι για το αύριο


Για τα έργα που πραγματοποιούνται στην Καλαμαριά, αλλά και αυτά που έχουν δρομολογηθεί με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης, μίλησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης στο 17ο Πολυσυνέδριο Καινοτομίας & Ανάπτυξης, «Προοπτικές & Προκλήσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας», που διοργάνωσε το ka-business.gr.

Το Αλιευτικό Καταφύγιο, η Βιοκλιματική Ανάπλαση Κηφισιάς-Βότση, η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η διάνοιξη της οδού Πόντου είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα έργα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Δαρδαμανέλης.

«Αναβαθμίζουμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, όχι μόνο με μεγάλα έργα, αλλά και με μικρότερα, όπως έργα ασφαλτοστρώσεων με ιδίους πόρους (3 εκ. ευρώ), έργα αναπλάσεων πεζοδρομίων, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» (περίπου 2 εκ ευρώ). Άλλα 10 εκ. ευρώ έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης για αστικές αναπλάσεις σε 9 άξονές του, με σκοπό τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας. Αυτές οι παρεμβάσεις σκοπεύουν να συνδέσουν κυρίως τους 9 άξονες με τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, αλλά και την παραλία μας, που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα μας» τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα: «Ξεπερνάμε τα εμπόδια και συνεχίζουμε στην Καλαμαριά μας με την ίδια αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό που είχαμε την πρώτη μέρα, ώστε να δημιουργήσουμε το αύριο της πόλης για τις επόμενες γενιές».

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς προσκλήθηκε προκειμένου να τοποθετηθεί σε ένα από τα θέματα του πολυσυνεδρίου «Οι δήμοι στις υπηρεσίες της βιώσιμης ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ