Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Μην ξεχνάτε ποτέ να κάνετε αυτό μετά την απογείωση, προειδοποιούν οι αεροσυνοδοί


Μετά την απογείωση του αεροπλάνου, μπορεί να σκοπεύετε να διαβάσετε ένα νέο βιβλίο, να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να πάρετε έναν γρήγορο υπνάκο. Οι αεροσυνοδοί προειδοποιούν ότι υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει πάντα να φροντίζετε να κάνετε μετά την απογείωση, ακόμα και αν η πτήση σας δεν είναι πολύωρη.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά την απογείωση

Αφού έχετε βολευτεί στο κάθισμά σας, νιώθετε άνετα και έχετε όλα τα απαραίτητα κοντά σας, αυτό που σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου θα χρειαστείτε περισσότερο είναι το μπουκάλι του νερού σας. Το νερό θα σας κρατήσει ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

«Ως αεροσυνοδός, το ιατρικό προσωπικό μάς λέει ότι πρέπει να πίνουμε ένα λίτρο νερό για κάθε τέσσερις ώρες πτήσης», είπε ένα μέλος του πληρώματος της Air France σύμφωνα με τη bestlifeonline.com. «Σίγουρα θα έλεγα στους επιβάτες να πίνουν πολύ νερό».

Οι ξηρές συνθήκες στις καμπίνες των αεροπλάνων μετά την απογείωση μπορεί να αφυδατώσουν τους επιβάτες πολύ γρήγορα.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι το να κάθεσαι στη θέση σου για τόση ώρα θα απαιτούσε την κατανάλωση υγρών σαν να γυμνάζεσαι. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, το περιβάλλον σε μία αεροπορική πτήση μπορεί να σας αφυδατώσει γρήγορα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Το πρόβλημα προκύπτει λόγω της παραμονής μεγάλων χρονικών περιόδων σε ένα ελεγχόμενο από το αιρκοντίσιον περιβάλλον όπου η σχετική υγρασία μπορεί να είναι πολύ χαμηλή, γύρω στο 10-15%, η οποία είναι τρεις φορές πιο ξηρή από την έρημο Σαχάρα!

Ειδικά σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, η ξηρή ατμοσφαιρα προκαλεί ενόχληση και επιπτώσεις.
Σε μια μέση π.χ. 10 ωρών, οι άνδρες μπορούν να χάσουν περίπου δύο λίτρα νερού και οι γυναίκες περίπου 1,6 λίτρα. Αυτό σημαίνει ότι σε μια πτήση από Λονδίνο προς Σίδνεϊ, ένας επιβάτης μπορεί να χάσει έως και τέσσερα λίτρα και 8% του νερού του σώματός του.

Οι περισσότεροι επιβάτες σε μικρότερες πτήσεις μπορούν εύκολα να αποφύγουν την αφυδάτωση, αν έχουν έρθει προετοιμασμένοι με το δικό τους μπουκάλι νερό που έχετε φέρει από το σπίτι ή αγοράσατε στο τερματικό πριν την επιβίβαση.

Μερικές γουλιές νερό συχνά, είναι αρκετές για να σας κρατήσουν ενυδατωμένο και περιορίστε άλλα ροφήματα, όπως αναψυκτικά ή ποτά με αλκοόλ που αυξάνουν την αφυδάτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ