Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή στην Κατερίνη - Από τις 12 Μαΐου έως τις 02 Ιουνίου στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης


Από τις 12 Μαΐου έως τις 02 Ιουνίου στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης

Mία πρωτόγνωρη εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες στο διεθνών προδιαγραφών διαδραστικό θεματικό πάρκο «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή», το οποίο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του 2ου πολυθεματικού, ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού και διαδραστικού Φεστιβάλ, στο Δημοτικό μας Πάρκο, από τις 12 Μαΐου έως τις 02 Ιουνίου.

Παράλληλα, στον εμβληματικό αυτό πνεύμονα πρασίνου, ο Δήμος Κατερίνης υποδέχεται την Άνοιξη του 2023 με μουσική, θέατρο, εκπαιδευτικές - αθλητικές δραστηριότητες, street food κ.α. σε μία πραγματική πανδαισία, από τις 12 έως τις 21 Μαΐου 2023.

Οικογενειακή ψυχαγωγία

«Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή» περιλαμβάνουν πρωτότυπες ιδέες που σχεδιάστηκαν για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας. Οι επισκέπτες, θα ακολουθούν μια ξεχωριστή «διαδρομή του χρόνου», προκειμένου να γνωρίσουν και να «δουν» τον Ηρακλή, όπως ποτέ μέχρι σήμερα, στο Δημοτικό Πάρκο, σε έναν ιδανικό χώρο ανάπτυξης των 12 Άθλων του μυθικού ήρωα σε φυσικό περιβάλλον, συνδυασμένο με την σχετική σκηνογραφία.

Κορυφαίο θεματικό πάρκο με υψηλή αισθητική και σχεδιασμό

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος: «Η δημιουργία του πάρκου «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή», «ακουμπά» στην ανάγκη για ανάπτυξη, ενός μοναδικού, ξεχωριστού και πρωτότυπου χώρου, στο δημοτικό μας πάρκο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου εγχειρήματος έχει συγκεκριμένους άξονες σχεδιασμού και ανάπτυξης. Το όραμα ενός τέτοιου χώρου πέρα από την ελκυστικότητα του θέματος είναι επόμενο να συνδεθεί άμεσα με επισκέψεις σχολείων από όλη την Ελλάδα, λόγω και της ξεκάθαρης εκπαιδευτικής του θεματολογίας».

Συγκριτικά πλεονεκτήματα

Πιο συγκεκριμένα, σε έναν ελεύθερο και ανοιχτό χώρο, με άμεση και εύκολη πρόσβαση, οικογένειες, παιδιά και μαθητές θα μπορούν να περιηγηθούν με ασφάλεια στα διάφορα stage όπου θα παρουσιάζονται τα τρισδιάστατα εκθέματα. Επιπλέον, όλοι οι επισκέπτες θα περιηγούνται ελεύθερα στα εκθέματα και με την βοήθεια των ξεναγών ή του πληροφοριακού υλικού που θα υπάρχει σε κάθε έκθεμα, θα συμμετέχουν σε ένα όμορφο ταξίδι στον χρόνο, στον χώρο και στη μυθολογία, ανακαλύπτοντας με ιδιαίτερο τρόπο όλους τους αγαπημένους μύθους.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μοναδικού αυτού χώρου, στον οποίο ζωντανεύει ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας με τους θεούς, τους ήρωες και τους θρύλους, ενισχύει την αποτελεσματικότητα της δράσης με επίκεντρο τον μυθικό Ηρακλή ενός από τα πιο γνωστά και τα μεγαλύτερα brand names του κόσμου. Ενός υπερήρωα που αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες συγγραφείς και ιστορικούς, για καλλιτεχνικά αριστουργήματα, καθώς και για δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

«Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή»

Αν κάποιος επιχειρούσε μία πρόχειρη «δημοσκόπηση» με το ερώτημα «Ποιοι είναι οι περίφημοι 12 άθλοι του Ηρακλή», το πιο πιθανό (έως και σίγουρο) είναι ότι κανείς από τους ερωτώμενους δεν θα απαριθμούσε σωστά τα ονόματα των άθλων. Οι περισσότεροι θα σταματούσαν στους 3 έως 4 άθλους ενώ ελάχιστοι θα πλησίαζαν τους 9 έως 10. Το συγκεκριμένο θεματικό πάρκο δίνει την απάντηση στο ερώτημα:
 • Το λιοντάρι της Νεμέας.
 • Η Λερναία Ύδρα.
 • Το ελάφι της Κερύνειας.
 • Ο Ερυμάνθιος Κάπρος.
 • Οι στάβλοι του Αυγεία.
 • Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες.
 • Ο ταύρος της Κρήτης.
 • Τα άλογα του Διομήδη.
 • Η ζώνη της Ιππολύτης.
 • Τα βόδια του Γηρυόνη.
 • Τα μήλα των Εσπερίδων.
 • Ο Κέρβερος.
αλλά προχωρά και πολλά βήματα παρακάτω, καθώς: τα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, με διαδραστικά παιχνίδια, σε ένα θεματοποιημένο περιβάλλον, θα γνωρίζουν τους αποσυμβολισμούς μέσα από μια διαφορετική «ξενάγηση», την ελληνική μυθολογία και την καθημερινότητα θεών και ανθρώπων.

*Είσοδος ελεύθερη

*Τα σχολεία που θέλουν να συνοδεύσουν την περιήγηση με ξενάγηση θα προσέρχονται μόνο με προγραμματισμένο ραντεβού.

Τηλ. Επικοινωνίας/ κρατήσεων:
κ. Παναγιώτα Πάντζαλη 2351350436, pantzaligiota@gmail.com
κ. Αγγελική Παπαχρήστου 2351350537, aggeliki.papaxristou@gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ