Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Το «κενό» του οργασμού και πως να το κλείσετε


Το σεξ μεταξύ αντρών και γυναικών δεν είναι ίδιο για τα δύο φύλα. Κάποιες φορές, μπορεί να επιτευχθεί κορύφωση και για τους δύο, ενώ άλλες φορές ο ένας σύντροφος το ευχαριστιέται πιο πολύ από τον άλλον. Γενικά, έρευνες έχουν δείξει αυτό που αποτελεί κοινό μυστικό, πως στο ετεροφυλόφιλο σεξ, οι άνδρες κορυφώνουν περισσότερο από τις γυναίκες. Αλλά όταν εστιάζουμε αποκλειστικά στον οργασμό, μπορεί να χάσουμε άλλες μορφές σεξουαλικής ευχαρίστησης.

Όταν η Rachel Bilson, κάποτε πρωταγωνίστρια του εφηβικού δράματος των 00s, The OC, και πιο πρόσφατα οικοδέσποινα ενός podcast σχετικά με τη σειρά, δήλωσε ότι δεν είχε οργασμό μέσω διεισδυτικού σεξ με άνδρα μέχρι τα 38 της, έβαλε φωτιά σε μια φλεγόμενη συζήτηση σχετικά με το «κενό του οργασμού».

Η φράση δεν αναφέρεται στα χρόνια αναμονής, μεταξύ της ανακάλυψης του σεξ και της συνάντησης με κάποιον που το κάνει σωστά. Αντίθετα, είναι ένα παιχνίδι με το κενό μεταξύ της διαφοράς στον αριθμό των οργασμών που αναφέρουν άνδρες και γυναίκες κατά τη διάρκεια του «κανονικού» σεξ.

Σύμφωνα με έρευνα του κατασκευαστή προφυλακτικών Durex, οι στρέιτ άνδρες έχουν τέσσερις φορές περισσότερους οργασμούς από τις στρέιτ γυναίκες. Ενώ το 20% των ανδρών απάντησαν «πάντα», όταν ρωτήθηκαν αν έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια σεξουαλικών επαφών, το ποσοστό στις γυναίκες ανήλθε μόλις στο 5%.Σύμφωνα με το άρθρο της Zoe Williams στο theguardian.com, η Διεθνής Ακαδημία Ερευνών για το Σεξ διεξήγαγε μια πιο αυστηρή μελέτη το 2017 και διαπίστωσε ότι το 95% των ετεροφυλόφιλων ανδρών δήλωσε ότι συνήθως ή πάντα φτάνουν σε οργασμό όταν έχουν σεξουαλική επαφή, ακολουθούμενο από το 89% των ομοφυλόφιλων ανδρών, το 88% των αμφιφυλόφιλων ανδρών, το 86% των λεσβιών γυναικών, το 66% των αμφιφυλόφιλων γυναικών και το 65% των ετεροφυλόφιλων γυναικών. Αν ο στόχος σας ήταν η ισοτιμία του οργασμού μεταξύ των φύλων και των σεξουαλικοτήτων, θα μπορούσατε να πείτε ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να κάνουν σεξ με γυναίκες.

Αλλά πριν οι στρέιτ άνθρωποι σταματήσουν να κάνουν σεξ μεταξύ τους για να πετύχουν τους οργασμούς τους, πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποιες πλάνες.

Το διεισδυτικό σεξ

Πρώτον, αν κάνετε μόνο διεισδυτικό σεξ, θα είναι πάντα πιο εύκολο για τους άνδρες να φτάσουν στην κορύφωση – και αυτό δε συμβαίνει επειδή είναι εγωιστές ή δεν είναι συγκεντρωμένοι. «Η βάλανος του πέους είναι πολύ ευαίσθητη, οπότε κάθε κίνηση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και είναι ευκολότερη η εκσπερμάτιση», λέει ο σεξοθεραπευτής Silva Neves. «Η κλειτορίδα δεν είναι ακριβώς στη σωστή θέση για να φτάσουν οι γυναίκες στην κορύφωση με τη διείσδυση».

Η κορύφωση μετά από διέγερση της κλειτορίδας με άλλα μέσα εξακολουθεί να μετράει ως οργασμός. «Η διείσδυση είναι υπέροχη – πολλοί άνθρωποι τη βρίσκουν εξαιρετικά ευχάριστη – αλλά σεξ δεν είναι μόνο η διείσδυση», λέει ο Neves. «Το στοματικό σεξ, ο αμοιβαίος αυνανισμός, η χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών με τον σύντροφό σας, όλα αυτά είναι επίσης σεξ».


Επικοινωνία μεταξύ συντρόφων

Οι άνθρωποι συχνά λένε ότι το πρόβλημα είναι η αποτυχία της επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων, οι οποίοι δεν έχουν τον τρόπο να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν, αλλά υπάρχει κάτι που κρύβεται ακόμη και πίσω από αυτό: μια περίεργη αντίληψη για το σεξ, όπου όλοι είναι φτιαγμένοι το ίδιο και θέλουν το ίδιο πράγμα.

«Οι άνθρωποι προσπαθούν να μπουν στο διαδίκτυο για να μάθουν ποια είναι η καλύτερη στάση ή πώς να γίνεις ο καλύτερος εραστής», λέει ο Neves. Με αυτή τη λογική – ότι δηλαδή υπάρχει μια αντικειμενική κλίμακα αριστείας – ακόμη και το να πεις τι αισθάνεσαι είναι μια έμμεση κριτική.

Αλλά αυτή η λογική είναι παράλογη. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος – ακόμη και ο καθένας ξεχωριστά έχει άγριες διακυμάνσεις της διέγερσης, ανάλογα με το με ποιον είναι μαζί και πώς αισθάνεται την κάθε ημέρα. «Πρέπει πραγματικά να ξεφύγουμε από την ιδέα ότι το σεξ είναι ένα πέρασμα ή μια αποτυχία, ένα καλό ή κακό. Πρόκειται για δύο ανθρώπους που παίρνουν ευχαρίστηση ο ένας από τον άλλον», λέει η Neves.


«Κάντε σεξ πριν το δείπνο»

Και μια ακόμα συμβουλή από τον Neves. «Πολλοί άνθρωποι κάνουν σεξ το βράδυ, όταν έχουν φάει βραδινό. Αυτή δεν είναι η καλύτερη στιγμή: είσαι φουσκωμένος, είσαι κουρασμένος». Προτείνει να κάνετε σεξ πριν από το δείπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ