Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Αυτό είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi


Ενώ η Apple ακόμα «ψάχνεται» με το αυτοκίνητό της, η Κινέζικη Xiaomi τρέχει με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς.

Η δυναμική της κινέζικης οικονομίας δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν. Και τα άλματα που κάνουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι μεγάλες εταιρίες της χώρας είναι άκρως εντυπωσιακά.

Το παράδειγμα της Xiaomi είναι ενδεικτικό. Η εταιρία που ξεκίνησε από ένας μικρός εγχώριος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων, έχει καταφέρει την τελευταία πενταετία να εξελιχθεί σε μεγάλο παγκόσμιο παίκτη και να απειλεί γίγαντες όπως η Apple και η Samsung.

Mέσα στο γενικότερο κλίμα της επέκτασής της η Xiaomi, όπως και η Apple και η Sony, έβαλε ως στόχο να φτιάξει το δικό της αυτοκίνητο.

Μία απόφαση που ξεκίνησε δειλά το 2021 και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα βλέπουμε τις πρώτες εικόνες από την τελική μορφή που θα έχει το μοντέλο παραγωγής.



Το αυτοκίνητο έχει προς το παρόν την ονομασία Xiaomi MS11 και όπως είναι αυτονόητο μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, για το οποίο η επίσημη έναρξη παραγωγής αναμένεται μέσα στο 2024.

Για την παραγωγή του αυτοκινήτου η Xiaomi προχώρησε σε στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες, ενώ κατασκευάζει και το δικό της εργοστάσιο παραγωγής. Το πρωτότυπο το δοκιμάζουν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, και πλέον έχουν κατασταλάξει στην τελική μορφή του μοντέλου παραγωγής.

Από ότι βλέπουμε από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν στην δημοσιότητα, το αυτοκίνητο της Xiaomi θα είναι ένα σεντάν, το οποίο έχει πολύ ισορροπημένες γραμμές αν και κάποια στοιχεία δείχνουν ως κομμάτια αντιγραφής από ευρωπαϊκά μοντέλα.



Από τις πρώτες εικόνες φαίνεται να έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά εξελιγμένο τεχνολογικά μοντέλο, διαθέτοντας ραντάρ και σένσορες Lidar στο αμάξωμα, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει ένα προχωρημένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικά χαρακτηριστικά ή ενδείξεις για την αυτονομία και την μπαταρία του. Η τελευταία πάντως θα είναι παραγωγής μάλλον της CATL ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι εξελιγμένος από την ίδια την Xiaomi.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ