Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

«Ο πόλεμος έχει χαθεί - Πιθανό το πραξικόπημα στη Ρωσία τους επόμενους μήνες» λέει πρώην λογογράφος του Πούτιν


Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα στους επόμενους μήνες στη Ρωσία, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, όπως δήλωσε ο πρώην λογογράφος του Βλαντίμιρ Πούτιν και νυν πολιτικός αναλυτής, Αμπάς Γκαλιάμοβ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Γκαλιάμοβ δήλωσε ότι καθώς οι ρωσικές απώλειες αυξάνονται στην Ουκρανία και η χώρα βιώνει τις δυσκολίες που φέρνουν οι δυτικές κυρώσεις, οι Ρώσοι θα αναζητήσουν κάποιον για να κατηγορήσουν.

«Η ρωσική οικονομία επιδεινώνεται. Ο πόλεμος έχει χαθεί. Όλο και περισσότεροι νεκροί επιστρέφουν στη Ρωσία, οπότε οι Ρώσοι θα συναντήσουν περισσότερες δυσκολίες και θα προσπαθήσουν να βρουν εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό, θα κοιτάξουν γύρω τους στον πολιτικό κόσμο και θα καταλήξουν στο συμπέρασμα: "Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή η χώρα μας κυβερνάται από έναν τύραννο, έναν δικτάτορα"», δήλωσε ο Γκαλιάμοφ, αναφερόμενος στον Πούτιν.

«Αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα μπορεί να συμβεί» πρόσθεσε ο Γκαλιάμοβ, προσδιορίζοντάς το χρονικά μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

«Έτσι, μέσα σε ένα χρόνο, όταν η πολιτική κατάσταση διαφοροποιηθεί και εξακολουθήσει να υπάρχει ένας πραγματικά μισητός αντιλαϊκός πρόεδρος στην ηγεσία της χώρας, ο οποίος επιμένει σε έναν αντιλαϊκό πόλεμο για το οποίο χύνεται αίμα, τότε το πραξικόπημα γίνεται μια σημαντική πιθανότητα», πρόσθεσε.

Ο Γκαλιάμοβ δήλωσε επίσης την πίστη του πως ο Πούτιν μπορεί να ακυρώσει τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024.

«Κρίνοντας από τις ενέργειές του, όταν κλιμακώνει για κάτι χωρίς ανάγκη, μπορεί πραγματικά να ακυρώσει τις εκλογές. Χωρίς νίκη επί της Ουκρανίας, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες με τους Ρώσους. Οι Ρώσοι δεν τον χρειάζονται αν δεν είναι ισχυρός. Μπορεί πραγματικά να κηρύξει τον στρατιωτικό νόμο και να ακυρώσει τις εκλογές», δήλωσε ο Γκαλιάμοβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ