Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Απίστευτο: Για 40 χλμ./ώρα δεν πήρε την υπηκοότητα!


Έχουμε ακούσει στο παρελθόν για το σκληρό δικαστικό σύστημα της Ελβετίας, αλλά η ιστορία ενός Γάλλου επιχειρηματία ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Ο Γάλλος πολίτης ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ελβετία τα τελευταία 40 χρόνια έχοντας πολυτελή ξενοδοχεία και κλινικές και όπως ήταν φυσιολογικό έκανε αίτηση για πολιτογράφηση το 2018.

Οι αρχές της Ελβετίας εξέτασαν το ζήτημά του και το απέρριψαν προς μεγάλη έκπληξη του Γάλλου επιχειρηματία. Στην ακρόαση του δικαστηρίου ο ενδιαφερόμενος ενημερώθηκε ότι το 2017 είχε τιμωρηθεί με μια παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας όταν οδηγούσε με 80 χλμ./ώρα σε περιοχή με όριο 40 χλμ./ώρα. Μάλιστα η συγκεκριμένη περιοχή εκείνη μόνο την περίοδο είχε τέτοιο όριο ταχύτητας λόγω ενός εργοταξίου που είχε αναπτυχθεί στο σημείο.Το πρόστιμο εκείνη την εποχή ήταν 540 φράγκα και έπρεπε να πληρωθεί εντός 90 ημερών, ενώ για τρία χρόνια θα βρισκόταν υπό επιτήρηση για να μην υπάρξει επόμενο παράπτωμα. Το δικαστήριο λοιπόν βασίστηκε σε εκείνη την απόφαση και τόνισε ότι δεν μπορούσε να χορηγήσει πολιτικά δικαιώματα αν δεν έληγε η περίοδος δοκιμασίας.

Ο άνδρας είναι πλήρως ενταγμένος στην Ελβετία και μάλιστα έχει μεγάλα κέρδη από τις επιχειρήσεις του. Παρόλα αυτά, το δικαστήριο αποφάσισε ότι μπορεί να πολιτογραφηθεί Ελβετός με τη δικαιολογία ότι δεν έχει ενταχθεί επιτυχώς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ