Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Το FBI δήλωσε πως… χάκαρε τους hackers και συνέλαβε την ομάδα ransomware Hive


To αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως το FBI κατάφερε να… χακάρει τους hackers και να συλλάβει τα μέλη της ομάδας Hive που δημιουργούσε ransomware για να αποσπά χρήματα από τα θύματά της.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της επιχείρησης, η Hive είχε στοχοποίησει πάνω από 1500 άτομα σε πάνω από 80 χώρες του πλανήτη και πριν καν ξεκινήσει η συνεργασία με τις αντίστοιχες ομάδες σε Γερμανία και Ολλανδία, πράκτορες του FBI είχαν καταφέρει να εισχωρήσουν στους servers της.

Συγκεκριμένα, πάνω από 300 κλειδιά αποκρυπτογράφησης δόθηκαν στα θύματα που είχαν δει τα αρχεία τους κλειδωμένα και ένα σχετικό μήνυμα που τους ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως ανακοινώθηκε στη σχετική συνέντευξη Τύπου, ένα νοσοκομείο στη Λουιζιάνα καλούταν να πληρώσει 3 εκατομμύρια δολάρια, μια εταιρεία τροφίμων 10 εκατομμύρια δολάρια και ένα σχολικό συγκρότημα στη Λουιζιάνα 5 εκατομμύρια δολάρια!

Η Hive θεωρούταν μία από τις πέντε μεγαλύτερες απειλές ransomware στον κόσμο και σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε αποσπάσει από θύματά του πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιούνιο του 2021!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ