Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας


Ο Δήμος Σκύδρας και η Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας ανακοινώνουν την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του 1ου από τα δύο υποέργα της πράξης με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας» με συνολικό προϋπολογισμό 4.397.633,96 € και συγκεκριμένα του υποέργου με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Αντλιοστασίων Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας».

Ο αρχικός συνολικός προϋπολογισμός του 1ου υποέργου ανέρχεται στα 2.654.196,96 € και χρηματοδοτείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το ΤΠΔ κι αποπληρώνεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσιών Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με το ποσό των 2.140.479,00 € και με το ποσό των 513.717,96 € από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας Νικόλαο Χατζηιωαννίδη και τον ανάδοχο του έργου, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 (αρ. ΚΗΔΜΣ 23SYMV012044590 2023-01-30). Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 24 μήνες.

Η πράξη αφορά τον προσδιορισμό των τεχνικών απαιτήσεων της υπηρεσίας ύδρευσης για τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ύδρευσης, καθώς και την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και συσχετισμού της αναλισκόμενης ενέργειας με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, εργαλεία τα οποία είναι και ο τελικός διαχειριστικός στόχος της Υπηρεσίας στα πλαίσια της πλήρους εφαρμογής των νέων τεχνολογιών και περιλαμβάνει την προμήθεια Η/Μ εξοπλισμού, σε αντικατάσταση του υφιστάμενου, για τα αντλιοστάσια ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας, με στόχο την ενεργειακή τους αναβάθμιση, καθώς και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παρακολούθησης και ελέγχου της καταναλισκόμενης ενέργειας, βασισμένες σε ευφυή συστήματα λογισμικού.

Με την ολοκλήρωση του υποέργου, η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. επιδιώκει να βελτιώσει το οικολογικό της αποτύπωμα με δράσεις όπως:

· Την αναλυτική καταγραφή της κατανάλωσης ενέργειας ανά θέση εγκατάστασης

· Τον ακριβή προσδιορισμό των εκπομπών CO2 από τις δραστηριότητες της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου.

· Την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω του βελτιωμένου βαθμού απόδοσης των νέων αντλητικών συγκροτημάτων, την χρήση κινητήρων κατηγορίας ΙΕ3, υψηλής απόδοσης και των τεχνολογιών ρύθμισης στροφών και ελέγχου λειτουργίας των κινητήρων.

Με την ανάπτυξη του συστήματος θα δημιουργηθούν αυτομάτως και επιπρόσθετες θετικές επιδράσεις, που αφορούν στη δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., αλλά και την εξασφάλιση όλων των παραπάνω με τον πλέον οικονομικό τρόπο και την ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών.

Για κάθε σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν΄απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες κι ώρες στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σκύδρας: υπεύθυνος επικοινωνίας Γρηγόρης Σιδηρόπουλος, τηλ. 238351853.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα εξής:

«Ξεκινήσαμε τη νέα χρονιά με τη συμβασιοποίηση, πριν από λίγες ημέρες, του μεγάλου έργου της ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων του Δήμου Σκύδρας προϋπολογισμού 2.784.000€ και συνεχίζουμε σήμερα με τη συμβασιοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου, αυτού της ενεργειακής αναβάθμισης αντλιοστασίων ύδρευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σκύδρας προϋπολογισμού 2.654.196.96€ από το συνολικό έργο της ενεργειακής αναβάθμισης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας προϋπολογισμού 4.397.633,96€.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλου προϋπολογισμού, με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και στοιχεία. Ένα έργο στοχευμένο, προηγμένο και σύγχρονο που με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στη βελτιωμένη παροχή νερού, στην εξοικονόμηση νερού, ενέργειας και πόρων, στην ορθολογική κι αποτελεσματική χρήση του νερού, στην προστασία κι αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Στηρίζουμε λοιπόν έμπρακτα τη βιωσιμότητα, στηρίζουμε το έργο και τον εκσυγχρονισμό της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε το καλύτερο και δικαιότερο για το Δήμο και για όλους τους συμπολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ