Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΝΑΤΟ: Κατέβηκε από το Twitter η ανάρτηση με τα συγχαρητήρια στην Τουρκία για την Μικρασιατική Καταστροφή


Η ανάρτηση του Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, με την οποία έδινε συγχαρητήρια στην Τουρκία για την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής, κατέβηκε πριν από λίγο από το Twitter.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, η Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ έδωσε συγχαρητήρια στην Τουρκία με αφορμή την «ημέρα Νίκης» σε βάρος των Ελλήνων το 1922. «Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρει η σχετική ανάρτηση, που προκάλεσε αίσθηση και προβαλλόταν από τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης. Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΝΑΤΟ είχε κάνει tag το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση πλέον δεν είναι διαθέσιμη στο Twitter

ΝΑΤΟ twitter

Σημειώνεται ότι την Τρίτη σε δηλώσεις του για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ακραία προκλητικός έναντι της Ελλάδας. Χαρακτήρισε τους Έλληνες πιόνια, ποταπούς και άπιστους και σχεδόν προανήγγειλε πόλεμο εναντίον της Ελλάδας μέσα στο 2023.

Ξεπερνώντας και τον «καλύτερό του εαυτό», ο Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων ότι πριν από 100 χρόνια «οι Έλληνες ήταν το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής, αλλά με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα».
Διάβημα της Αθήνας στον ΓΓ του ΝΑΤΟ μετά τα συγχαρητήρια στην Τουρκία για την Μικρασιατική Καταστροφή

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η ανάρτηση του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι “η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη”.

“Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων”, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ