Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Νοθευμένα καύσιμα: «Βροχή» οι βλάβες στα αυτοκίνητα - Ρίχνουν μέχρι και νερό στη βενζίνη


Σε απόγνωση βρίσκονται οι οδηγοί από τα νοθευμένα καύσιμα, καθώς βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται και ταυτόχρονα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού οι επισκευές είναι πανάκριβες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αυτήν την στιγμή, 7 στα 10 αυτοκίνητα έχουν νοθευμένο καύσιμο.

Τα σημάδια ξεκινούν συνήθως λίγο μετά από το γέμισμα σε κάποιο πρατήριο. Τα αυτοκίνητα με τα νοθευμένα καύσιμα θα δώσουν συνήθως μέσα σε λίγη ώρα σημάδια της επερχόμενης ακινητοποίησής τους με δυσλειτουργία στον κινητήρα και λαμπάκια να ανάβουν.

«Επιδημία» βλαβών

Οδηγοί, πρατηριούχοι και συνεργεία αυτοκινήτων κάνουν λόγο για «επιδημία» βλαβών από νοθευμένα καύσιμα. Στα συνεργεία επικρατεί πανικός από τα αυτοκίνητα που φτάνουν με την οδική βοήθεια για να επισκευαστούν μετά από βλάβες λόγω ακατάλληλης βενζίνης.

Η αύξηση των τιμών έφερε «σαφάρι» για φτηνά πρατήρια και σε κάποιες περιπτώσεις το δέλεαρ της φτηνής τιμής κόστισε πανάκριβα αφού το καύσιμο ήταν νοθευμένο.

Ωστόσο, και μετά τη μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές, τα φαινόμενα νοθείας εξακολουθούν.

Οι ζημιές στην καλή εκδοχή θα κοστίσουν σε μία συνηθισμένη ζημιά ακόμα και 700 ευρώ και πάνω, ενώ το κακό σενάριο μπορεί να οδηγήσει σε ολική καταστροφή του αυτοκίνητου.

Οι ασυνείδητοι πρατηριούχοι θα νοθεύσουν το καύσιμο με ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, από διαλύτες και άλλα χημικά που προμηθεύονται παράνομα, υποδεέστερο καύσιμο, μέχρι και νερό της βρύσης.

Το νοθευμένο καύσιμο γίνεται αντιληπτό στο μάτι μόνο κατόπιν εορτής και αφού στραγγιστεί από το αυτοκίνητο, ενώ την ώρα που γίνεται η τροφοδοσία δεν καταλαβαίνει ο οδηγός πως το αυτοκίνητό του καταστρέφεται.

Μπροστά στην «επιδημία» βλαβών πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πλέον ειδικές καλύψεις για επισκευές από νοθευμένο καύσιμο αυτό όμως, όπως θα πουν οι παράγοντες της αγοράς, δεν είναι λύση.

Όσο για τις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων μιλούν για τσουνάμι βλαβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ