Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Times: Ελλάδα «δαγκωτό» ψήφισαν οι Βρετανοί για τις διακοπές τους τον Ιούλιο


Πολύ υψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών για τις διακοπές τους τον Ιούλιο βρίσκεται η Ελλάδα, όπως αναφέρει άρθρο των Times, που κάνει λόγο για εκτόξευση της δημοτικότητας της χώρας μας.

Τα νέα στοιχεία από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) αποκαλύπτουν ότι 1,33 εκατομμύρια Βρετανοί επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους τον Ιούλιο, με την χώρα μας να έρχεται δεύτερη μόνο μετά την Ισπανία, η οποία είναι μακράν ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ελλάδα σημείωσε επίσης τη μικρότερη πτώση στις αφίξεις σε σύγκριση με το 2019, το τελευταίο «κανονικό» καλοκαίρι προτού η πανδημία κλείσει τα διεθνή ταξίδια, όταν την επισκέφθηκαν 1,36 εκατομμύρια Βρετανοί. Αντίθετα, 979.702 Βρετανοί κατευθύνθηκαν στην Ιταλία τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, από 1,70 εκατομμύρια το 2019. Η Ελλάδα ξεπέρασε και τη Γαλλία, η οποία κατέγραψε 809.476 αφίξεις με αεροπλάνα, από 1,36 εκατομμύρια πριν από την πανδημία.

Το άρθρο επισημαίνει πως οι επαγγελματίες της βιομηχανίας τονίζουν τον επιτυχημένο χειρισμό της πανδημίας από την Ελλάδα καθώς και την επιθυμία της να προστατεύσει την τουριστική της βιομηχανία ως κινητήριες δυνάμεις πίσω από την επιτυχία της.

Ο Noel Josephides, πρόεδρος της Sunvil Holidays και διευθυντής της Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators, δήλωσε ότι η Ελλάδα «χειρίστηκε εξαιρετικά καλά την πανδημία», συμπεριλαμβανομένης της προτεραιότητας που δόθηκε στους ανθρώπους που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο για το εμβόλιο. «Η ζήτηση για την Ελλάδα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και οι αυξήσεις των τιμών ήταν αμελητέες, επομένως ο προορισμός προσφέρει πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Όλα αυτά τα βασικά, πολύ θετικά, σημεία έχουν τροφοδοτήσει τις στατιστικές της CAA».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ