Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Αγώνας Άνδρου: Με τη συμμετοχή και Super Yacht η διοργάνωση του 2023


Αποφασισμένοι να εξελίξουν ακόμα περισσότερο τον «Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου» αλλά και να βοηθήσουν στην εξάπλωση της ελληνικής ιστιοπλοΐας είναι οι Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, δύο εκ των ιστορικότερων ομίλων της χώρας. Έτσι, την επόμενη χρονιά, στην Άνδρο αναμένεται να αγωνιστούν και πάλι σκάφη από την κατηγορία Super Yacht ενώ ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος σχεδιάζει το πρόγραμμα «Αίολος», μέσα από το οποίο θα μυηθούν στην ιστιοπλοΐα νέα παιδιά από όλη την Ελλάδα. Ο «55ου Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου» ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, με την Τελετή Απονομής των διακρίσεων όπου η ιστιοπλοϊκή και ναυτιλιακή κοινότητα γιόρτασε το τέλος του καλοκαιριού.

«Η διοργάνωση της Άνδρου έγινε 55 ετών. Ο αγώνας διεξήχθη και εφέτος με τη συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το όραμα του νέου προέδρου του ΝΟΕ είναι η διάδοση της ιστιοπλοΐας σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, όπου υπάρχει θάλασσα ή λίμνη. Αυτό θα είναι το πρόγραμμα «Αίολος»», υπογράμμισε η κ. Ελίζα Προκοπίου, αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ε.

Στο πανέμορφο μπαλκόνι του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος οι ιστιοπλόοι και οι φίλοι τους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τον αγώνα της Άνδρου και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση. Ο «56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου» έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023. Οι διοργανωτές σχεδιάζουν να εντάξουν στο αγωνιστικό πρόγραμμα και άλλες ιστιοπλοϊκές κατηγορίες. Μάλιστα, θα επαναφέρουν την κατηγορία των Super Yacht όπου θα συμμετάσχουν ιστιοφόρα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία θα εντυπωσιάσουν με το μέγεθος και τη μεγαλοπρέπειά τους.

«Η πρώτη κούρσα της διοργάνωσης του 2023 θα συμπέσει με το Blue Moon, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο. Του χρόνου αναμένεται να διεξαχθεί και η κατηγορία των Super Yacht. Μάλιστα, για αυτή την κατηγορία η «M/Maritime» έχει θεσπίσει κύπελλο στη μνήμη του Αλέξανδρου Σταματιάδη», τόνισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Φαίδων Ταμβακάκης.

Το «παρών» στην Τελετή Απονομής των τροπαίων έδωσαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και η βουλευτής Λάρισας Στέλλα Μπίζιου.

Βασικός χορηγός του αγώνα ήταν το Private Banking του Ομίλου Eurobank. H Eurobank στήριξε για 5η διαδοχική φορά – τη διοργάνωση και, διαχρονικά, έχει συνδέσει το όνομά της με την ιστιοπλοΐα και με τις εξαιρετικά επιτυχημένες χορηγίες αθλητών και αθλητριών. Μάλιστα, ήταν χορηγός και στο σκάφος «Velos – Eurobank Private Banking» των ολυμπιονικών Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή, το οποίο πρώτευσε στη διοργάνωση. Τον θεσμό του Andros Race στήριξε και η Porsche, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Μοτοδυναμική. Η Porsche ήταν και χορηγός του σκάφους «Blackjack».

Χορηγοί, επίσης, ήταν οι «Polembros Shipping» και «New Shipping Limited». Υποστηρικτές είναι οι L. Papaphilippou & Co LLC, «Lomar», «Κυρ – Γιάννη», «Νήσος», «Bureau Veritas», «Δ. Κορωνάκης S.A.» και «Μοτοδυναμική». Ταξιδιωτικοί Χορηγοί: Golden Star Ferries και Fast Ferries. Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο ΣΚΑΪ. Τη διοργάνωση στηρίζουν τα ζαχαροπλαστεία «Λάσκαρης», το τσίπουρο «Androp» και το αρτοποιείο Κρισίλας.

Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου, με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή, διεξήχθη για πρώτη χρονιά το 1967. Διοργανωτές του «55ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» είναι ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ