Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Τρία λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε βρεγμένα μαλλιά


Η ενυδάτωση του προσώπου και του σώματος πρέπει να αποτελεί βασικό μέρος της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς ωστόσο υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει πάντα να θυμάστε για τη φροντίδα των μαλλιών.

Τα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα στη φθορά, όταν είναι βρεγμένα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα κι θα πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε συγκεκριμένα λάθη.

Δείτε τρία από αυτά…

Μην πιάνετε τα μαλλιά σας σφιχτά
Τα μαλλιά σας είναι ήδη τεντωμένα ενώ είναι βρεγμένα και κάθε επιπλέον ένταση που ασκείτε μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας. Θα πρέπει να στεγνώνετε τα μαλλιά σας εντελώς πριν τα πιάσετε κοτσίδα και επιλέξτε ένα μαλακό λαστιχάκι.

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας ξεκινώντας από τις άκρες
Δοκιμάστε αρχικά να ξεμπλέξετε τα βρεγμένα μαλλιά σας με τα δάχτυλα, προκειμένου να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας. Για να βουρτσίσετε τα βρεγμένα μαλλιά, επιλέξτε μία εξειδικευμένη χτένα και αρχίστε πάντα πρώτα από τις άκρες.

Μην αφήνετε τα μαλλιά σας βρεγμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα
Το νερό αποδυναμώνει τα μαλλιά, οπότε όσο παραμένουν βρεγμένα, τόσο πιο εύθραυστα γίνονται. Περιμένετε μέχρι το τέλος του ντους σας, για να βρέξετε και να λούσετε τα μαλλιά σας. Στη συνέχεια στεγνώστε τα όσο μπορείτε με μια πετσέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ