Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Oι λόγοι που οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν ποτέ στις παλιές φωτογραφίες


Αν έχετε κοιτάξει ποτέ μια παλιά φωτογραφία, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι κανείς ποτέ δεν φαίνεται να χαμογελά.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι καιροί ήταν δύσκολοι τότε και δεν υπήρχαν πολλοί λόγοι για να χαμογελάσει κανείς. Τα χρήματα ήταν λίγα, ο κόσμος ήταν ένα μολυσμένο χάος και βρισκόταν στο χείλος της παγκόσμιας κατάρρευσης.

Βέβαια η κατάσταση αυτή δεν είναι και τόσο διαφορετική από το σήμερα, ωστόσο στις μέρες των social media οι φωτογραφίες απεικονίζουν μόνο χαμογελαστά πρόσωπα.

Ωστόσο σε προηγούμενους αιώνες υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν στις φωτογραφίες, όπως εξηγεί σε βίντεό του ο TikToker Dylan Page.

Οι λόγοι όπως τους εξηγεί ο tiktoker:


Δεν τους άρεσαν οι φωτογραφίες

Αρχικά στον κόσμο δεν άρεσαν οι φωτογραφίες, αφού τις φοβόντουσαν οι περισσότεροι, όπως αναφέρει. Ήταν μια νέα τεχνολογία που οι άνθρωποι δεν την καταλάβαιναν, επισημαίνει.

Διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς και χαλασμένα δόντια

Επιπλέον, τα πρότυπα ομορφιάς ήταν διαφορετικά τότε. Το μικρό στόμα ήταν στην πραγματικότητα το επιθυμητό, ενώ και η στοματική υγιεινή δεν ήταν όπως σήμερα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εκείνη την εποχή είχαν δόντια χαλασμένα, που είχαν σαπίσει.

Το χαμόγελο σαν σύμπτωμα ψυχασθένειας

Οπότε ήταν δύσκολο να χαμογελάει κανείς με αυτά τα δόντια σε μια φωτογραφία. Ωστόσο ένα άλλο πράγμα που ήθελαν να αποφύγουν, ήταν να φαίνονται ψυχασθενείς.

Το να έχει κάποιος ένα πλατύ χαμόγελο ερμηνευόταν ως σύμπτωμα «τρέλας» παλιά, ενώ το να στέκεσαι ακίνητος και χωρίς συναισθήματα δεν ήταν καθόλου περίεργο.

Ο χρόνος για την λήψη φωτογραφίας

Τέλος, ένας άλλος απλός λόγος ήταν πως για την λήψη μια φωτογραφίας χρειαζόταν αρκετός χρόνος και συγκεκριμένα έως και 15 λεπτά.

Πράγμα που σημαίνει ότι το να κρατάει κάποιος το πρόσωπό του σε μια θέση, ακίνητος με ένα χαμόγελο ήταν κάπως κουραστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ