Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Με πόσα χρόνια φυλάκιση και πόσο πρόστιμο κινδυνεύει η Σακίρα για φορολογική απάτη


Σε δικαστικές περιπέτειες έχει μπει η Σακίρα. Η 45χρονη Κολομβιανή ποπ σταρ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και οκτώ ετών εάν κριθεί ένοχη για φερόμενη φορολογική απάτη ύψους 14,2 εκατομμυρίων ευρώ, με τους Ισπανούς εισαγγελείς να απαιτούν επίσης πρόστιμο 22,5 εκατ. ευρώ για έξι κατηγορίες για εξαπάτηση του κράτους μεταξύ 2012 και 2014.

Οι νέες περιπέτειες της Σακίρα έρχονται αφού απέρριψε έναν εξώδικο συμβιβασμό που θα συνεπαγόταν την παραδοχή της ενοχής της.

Σύμφωνα με το νομικό επιτελείο της  τραγουδίστριας, η 45χρονη έχει ήδη αποπληρώσει τα χρήματα που φέρεται να οφείλει, συν τόκους 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που υπέβαλαν οι εισαγγελείς στο ανακριτικό δικαστήριο στη Βαρκελώνη, η Σακίρα κατηγορείται ότι φαίνεται πως  ζει εκτός Ισπανίας και ότι χρησιμοποιεί μια υπεράκτια εταιρεία για να αποφύγει τους φόρους από το 2012 και το 2014, όταν ήταν σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ που ζει και αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη.

Το ζευγάρι - που έχει δύο παιδιά μαζί - χώρισε νωρίτερα φέτος εν μέσω ισχυρισμών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Πικέ ήταν άπιστος.

Η Σακίρα φημολογείται ότι προσπάθησε να αναζωπυρώσει τη σχέση δύο φορές, με τον Πικέ να την απορρίπτει, πριν το ζευγάρι επιβεβαιώσει τον χωρισμό τους.


Εκπρόσωπος της 45χρονος Κολομβιανής ποπ σταρ δήλωσε: «Η Σακίρα πάντα συνεργαζόταν και τηρούσε το νόμο, επιδεικνύοντας άψογη συμπεριφορά ως άτομο και ως φορολογούμενος και ακολουθώντας πιστά τη συμβουλή της PriceWaterhouse Coopers, μιας αναγνωρισμένης και παγκοσμίως αναγνωρισμένης φορολογικής εταιρείας. Δυστυχώς, η ισπανική εφορία, η οποία χάνει μία στις δύο αγωγές με τους φορολογούμενους της, συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματά της και να κυνηγά μια ακόμη αβάσιμη υπόθεση. Η Σακίρα είναι σίγουρη ότι η αθωότητά της θα αποδειχθεί μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας».

Η Σακίρα στο παρελθόν δήλωνε φορολογικός κάτοικος στις Μπαχάμες και εγγράφηκε ως πλήρης φορολογικός κάτοικος στην Ισπανία μόνο το 2015.


Οι επίσημοι κάτοικοι της Ισπανίας πληρώνουν ισπανικούς φόρους για το παγκόσμιο εισόδημά τους.

Τα άτομα που πέρασαν περισσότερες από 183 ημέρες σε ένα δεδομένο ημερολογιακό έτος στην Ισπανία θεωρούνται κάτοικοι Ισπανίας για φορολογικούς σκοπούς.

Οι φορολογικοί επιθεωρητές πέρασαν περισσότερο από ένα χρόνο για να ελέγξουν τη Σακίρα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είχε περάσει 242 ημέρες στην Ισπανία το 2012, 212 ημέρες το 2013 και 243 ημέρες στη χώρα το 2014.

Η αναφορά που υπέβαλαν οι εισαγγελείς μαζί με την ποινική τους μήνυση ανέφερε ότι ο χρόνος που πέρασε εκτός Ισπανίας ήταν «σποραδικές απουσίες» που συνδέονται με επαγγελματικές υποχρεώσεις.


Η Σακίρα έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ