Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Η μικρή λεπτομέρεια στη γυμναστική που σε κάνει να καις διπλάσιο λίπος


Η απώλεια κιλών για να επιτευχθεί χρειάζεται σωστή διατροφή και τακτική άσκηση. Ωστόσο, ακόμη κι αν γυμνάζεστε τακτικά, υπάρχουν κάποια κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να καίτε περισσότερο λίπος απ' ό,τι συνήθως.

Για παράδειγμα, μια μικρή λεπτομέρεια σε κάνει να καις ακόμη και έως διπλάσιο λίπος κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα των Πανεπιστημίων των Μπαθ και Μπέρμιγχαμ η οποία δημοσιεύτηκε στο «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism»,  οι άνθρωποι που ασκούνται πριν φάνε πρωινό καίνε διπλάσιο λίπος από αυτούς που γυμνάζονται μετά το πρωινό.

Το ίδιο ισχύει και με το απογευματινό σνακ. Η έρευνα διήρκεσε 6 εβδομάδες και έγινε σε 30 άντρες που μπήκαν στην κατηγορία «υπέρβαροι ή παχύσαρκοι» και που χωρίστηκαν ανάλογα με το αν έτρωγαν πρωινό πριν ή μετά την άσκηση και άλλη μία ομάδα, της οποίας τα μέλη δεν άλλαξαν τίποτα στην καθημερινότητά τους. Η έρευνα, λοιπόν, έδειξε ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν πριν το πρωινό έκαιγαν διπλάσια ποσότητα λίπους συγκριτικά με την ομάδα των ανθρώπων που γυμναζόταν μετά το πρωινό.

Ο Δρ. Gareth Wallis, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ αναφέρει σχετικά: Αυτή η μελέτη δείχνει πως η άσκηση μετά από ολονύχτια νηστεία ενδέχεται να αυξήσει τα οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς μάλιστα να γίνει αλλαγή ούτε στην ένταση, ούτε στη διάρκεια της προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ