Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Απατεώνας προσποιήθηκε τον πελάτη και «έφαγε» 10.000 ευρώ


Ακόμη ένα περιστατικό απάτης με θύμα επιχειρηματία καταγράφηκε στην Αιτωλοακαρνανία, με δράστη έναν άγνωστο επιτήδειο, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αμφιλοχία παριστάνοντας τον πελάτη.

Ο δράστης ισχυρίστηκε στον ανυποψίαστο επιχειρηματία ότι θα διοργάνωνε στο κατάστημά του οικογενειακή συνάθροιση και του ζήτησε τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού, δήθεν για να του καταβάλει μέσω e-banking την προκαταβολή που συμφώνησαν να είναι 200 ευρώ. Όμως, στη συνέχεια του ζήτησε και τον απόρρητο προσωρινό κωδικό πρόσβασης, τον οποίο αφελώς έδωσε το θύμα.

Με τον τρόπο αυτό, την γνωστή μέθοδο phishing, ο δράστης απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του επιχειρηματία και μετέφερε από αυτόν σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 9.800 ευρώ. Μετά την καταγγελία που υπέβαλε το θύμα στους αστυνομικούς του τμήματος Αμφιλοχίας, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ