Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Formula 1: Εκπληκτική νίκη Φερστάπεν στην Ουγγαρία και αγκαλιά με το πρωτάθλημα


Το περσινό πρωτάθλημα της Formula 1 κρίθηκε… στην τελευταία στροφή αλλά το φετινό ο Μαξ Φερστάπεν θα το κατακτήσει πιο εύκολα, αφού πήρε τεράστια νίκη στην Ουγγαρία ξεκινώντας από τη 10η θέση και εκμεταλλευόμενος τα νέα «δώρα» της Ferrari, η οποία έμεινε εκτός βάθρου, αύξησε κι άλλο τη διαφορά του από τον Σαρλ Λεκλέρ.

Η εκκίνηση δεν είχε κάποια αλλαγή δεδομένων, αφού ο Ράσελ κράτησε την 1η θέση και οι Σάινθ και Λεκλέρ με τις δύο Ferrari ήταν πίσω του, ενώ οι Φεστέπαν και Πέρεζ με τις δύο Red Bull κέρδισαν από δύο θέση και βρέθηκαν στην 8η και 9η αντίστοιχα. Η συνέχεια, όμως, ήταν όλο και καλύτερη για τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος με μαλακά ελαστικά ανέβηκε στην 6η θέση και στη συνέχεια στην 5η, αφού πέρασε τον Νόρις χάρη στο πλεονέκτημα του DRS.

Αυτό που… έφτιαξε τη μέρα του Φερστάπεν, όμως, ήταν τα νέα λάθη στρατηγικής από την πλευρά της Ferrari, η οποία κάνει… δώρο το φετινό πρωτάθλημα στη Red Bull. Οι υπεύθυνοι της ιταλικής ομάδας τα έκαναν… μαντάρα με τα ελαστικά και με τις εισόδους του Λεκλέρ στα pit, με συνέπεια να κατρακυλήσουν στην κατάταξη του αγώνα.

Όλα, επομένως, δείχνουν ότι ο Φερστάπεν πετάει προς το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, με τη δράση να επιστρέφει το τριήμερο 26-28 Αυγούστου αφού τώρα θα υπάρξει το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Τα αποτελέσματα του γκραν πρι Ουγγαρίας…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ