Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Μία… κόντρα για γερά πορτοφόλια


Πως θα ήταν μία κόντρα για… γέλια; Πως θα ήταν μία κόντρα η οποία είχε διοργανωθεί από τους 15χρονους γιούς (κυρίως) διευθυντών μεγάλων επιχειρήσεων;

Μόνο έτσι μπορεί να… σταθεί λογικά μία «μάχη» ανάμεσα σε: ένα Toyota Century, μία Rolls-Royce Phantom και μία Maybach 57S.

Τα υπερπολυτελή σεντάν δεν είναι απαραίτητα γνωστά για την ταχύτητά τους, αλλά πολλά από αυτά έχουν συνήθως ισχυρούς κινητήρες με μεγάλο αριθμό κυλίνδρων για να κάνουν αθόρυβη τη μετακίνηση στην πόλη. Για να δει πόσο ισχυροί είναι αυτοί οι κινητήρες, η διαδικτυακή εκπομπή «Throttle House» αποφάσισε να κάνει μία «κόντρα» (ή αν θέλετε έναν αγώνα επιτάχυνσης) με δωδεκακύλινδρες λιμουζίνες.Τα τρία αυτοκίνητα έχουν διαφορά ηλικίας μέχρι πέντε ετών μεταξύ τους, όλα έχουν κινητήρες V12 και όλα στέλνουν τη δύναμή τους στους πίσω τροχούς. Ωστόσο, το Century κοστίζει λιγότερο από το 1/3 της Maybach και λιγότερο από το 1/5 της Rolls-Royce, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη μαζί με το αποτέλεσμα του… αγώνα.Ξεκινώντας με τις προδιαγραφές κάθε αυτοκινήτου, το Century αποδίδει 280 ίππους (461 Nm ροπής) από έναν V12 5,0 λίτρων και ζυγίζει 2.050 κιλά. Η Phantom αποδίδει 459 ίππους (720 Nm ροπής) από έναν V12 6,75 λίτρων και ζυγίζει 2.530 κιλά. Τέλος, η 57S αποδίδει 612 ίππους (1.001 Nm ροπής) από έναν V12 twin-turbo 6.000 κ.εκ. και ζυγίζει 2.744 κιλά.
Καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται πιο ακριβά, έχουν και περισσότερη ισχύ, βέβαια… παχαίνουν κιόλας ως συνέπεια των έξτρα αξεσουάρ. Στην… κόντρα το Century έκανε την καλύτερη εκκίνηση με τη Maybach και τη Rolls-Royce μα ακολουθούν. Δευτερόλεπτα αργότερα, η Rolls-Royce επέστρεψε και η Maybach… Καλύτερα όμως να δείτε το video.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ