Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Τρομακτικό βίντεο από υποβρύχια δοκιμή ατομικής βόμβας: Υπήρχαν και καράβια για να δοκιμαστούν


Στόχος της δοκιμής αυτής από τις ΗΠΑ ήταν να τεσταριστούν οι επιπτώσεις που θα είχε στα καράβια που βρίσκονταν στην επιφάνεια, αλλά και στο πλήρωμά τους.

Στο Youtube υπήρχε ένα κανάλι το οποίο ονομάζεται «Atomic Tests Channel» και ανεβάζει videos από αυτό ακριβώς που λέει. Από δοκιμές ατομικής βόμβας που έχουν δίνει σε όλο τον κόσμο...

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχουν αναρτηθεί εκεί, είναι αυτό από το 1958 και την υποβρύχια δοκιμή που είχε γίνει από τις ΗΠΑ. Τότε λοιπόν, στις 16 Μαΐου και συγκεκριμένα στις 13:30 στα νησιά Μάρσαλ, είχε ρίξει μία ατομική βόμβα 9 κιλοτόνων σε βάθος 500 μέτρων, για να τεστάρει τις επιπτώσεις που θα είχε η έκρηξη που θα ακολουθούσε σε καράβια που θα ήταν στην επιφάνεια και στο πλήρωμά τους.

Για το λόγο αυτό λοιπόν στην ευρύτερη περιοχή της έκρηξης είχαν τοποθετηθεί τρία αντιτορπιλικά, ένα υποβρύχιο, μία μακέτα υποβρυχίου και ένα εμπορικό σκάφος, με τα αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις τότε αναφορές, να είναι ορατά σε περίπου 7 δευτερόλεπτα με ένα πίδακα να ξεπηδάει και να φτάνει τα 260 μέτρα ύψος.

Το αντιτορπιλικό που σύμφωνα με την δοκιμή ήταν βασικός στόχος και βρισκόταν στις 5,4 χιλιόμετρα εκτινάχθηκε βίαια από το ωστικό κύμα, ενώ το πλοίο του εμπορικού ναυτικού που ήταν στα 715 μέτρα υπέστη ζημιές στο κύτος.

Μία ώρα και δέκα λεπτά μετά την έκρηξη, ένα δείγμα νερού πέντε γαλονιών λήφθηκε ακριβώς πάνω από τη θέση έκρηξης που έδειξε 5 R/hr. Η ομάδα ανάκτησης εισήλθε σε πεδίο 3,8 R/hr μετά από μία ώρα και τριάντα πέντε λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ