Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Ρεπόρτερ πήγε με μίνι σε εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα και της απαγόρευσαν την είσοδο


Μια ρεπόρτερ στην Αλαμπάμα ισχυρίζεται ότι οι σωφρονιστικοί υπαλληλοι της απαγόρευσαν να παρακολουθήσει μια εκτέλεση θανατοποινίτη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, επειδή η φούστα που φορούσε ήταν «υπερβολικά κοντή».

Η Ivana Hrynkiw Shatara, που εργάζεται για το AL.com, λέει ότι δεν της επετράπη αρχικά να παρευρεθεί με τους συναδέλφους της από άλλα ΜΜΕ στην εκτέλεση του καταδικασμένου δολοφόνου Joe Nathan James, επειδή η φούστα που φορούσε ήταν «πολύ αποκαλυπτική» και «ανάρμοστη».

Τελικά η ρεπόρτερ αναγκάστηκε να δανειστεί ένα πρόχειρο παντελόνι από έναν φωτογράφο, το οποίο φόρεσε με τιράντες πάνω από τα ρούχα της, ώστε να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της.

«Έχω ξαναφορέσει αυτή τη φούστα σε άλλες εκτελέσεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Την έχω βάλει στη δουλειά, σε επαγγελματικά event και σε πολλά άλλα μέρη και δεν τη θεωρώ καθόλου ανάρμοστη» έγραψε στη δήλωσή της η Shatara.

Όπως είπε η ίδια στη New York Post, η φούστα που φορούσε ήταν μαύρη, σε γραμμή Α, και μάρκας Philosophy. Όσο για το ύψος του ρούχου, ήταν σχεδόν 4 εκατοστά πάνω από το γόνατο.


Σύμφωνα με την ίδια, το γεγονός ότι είναι αρκετά ψηλή με μακριά πόδια ίσως δημιούργησε την εντύπωση στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι «φαινόταν περισσότερο δέρμα» απ' όσο έπρεπε. Ακόμα όμως και όταν φόρεσε το παντελόνι του φίλου της, αντιμετώπισε πρόβλημα με τα σανδάλια της, επειδή «φαίνονταν τα δάχτυλά της». Ευτυχώς, είχε ένα ζευγάρι αθλητικά στο αμάξι της και έτσι ξεπέρασε και αυτό το εμπόδιο.

«Ήταν μια άβολη κατάσταση και ένιωσα άσχημα που επέκριναν τα ρούχα μου σε ένα δωμάτιο γεμάτο με ανθρώπους, αρκετούς από τους οποίους δεν είχα ξαναδεί... Κάθισα κάτω, προσπάθησα να σταματήσω να κοκκινίζω και έκανα τη δουλειά μου», έγραψε η ρεπόρτερ στη δήλωσή της.

Εχθές το απόγευμα, η Shatara είπε στην Post ότι ο όμιλος για τον οποίο εργάζεται πρόκειται να διαμαρτυρηθεί επίσημα στην πολιτειακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις φυλακές, ζητώντας να ενημερώνονται έγκαιρα οι δημοσιογράφοι εάν πρόκειται να υπάρχει «dress code» σε κάποια εκτέλεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ