Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Μια γυναίκα 100 χρονών στην Αυστραλία, πηγαίνει πέντε φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο


Η Edna Sheppard είναι μια γυναίκα 100 χρονών που αγαπάει την γυμναστική και το δείχνει, αφού ακόμα και σ' αυτή την ηλικία συνεχίζει να πηγαίνει για άσκηση πέντε φορές την εβδομάδα, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Η ηλικιωμένη είναι πιστό μέλος του Broadmeadows Aquatic and Leisure Centre στο βόρειο τμήμα της Μελβούρνης εδώ και 40 χρόνια.

Παρά την ηλικία της, η Edna μπορεί να κάνει full push-ups, sit-ups, σανίδες, squats με μπάρα και προπονήσεις κρατώντας βάρη 5 κιλών σε κάθε χέρι.

«Μου αρέσει η άσκηση, με κάνει να νιώθω καλά και είναι σημαντικό να κρατάω το σώμα μου σε κίνηση», δήλωσε η Edna.

Στη δεκαετία του 1980, όταν ο αείμνηστος σύζυγός της Μαξ συνταξιοδοτήθηκε στα 60, «δεν ήθελε να κάθεται στο σπίτι και να μην κάνει τίποτα», γι' αυτό αποφάσισε να πληρώσει συνδρομή και για τους δυο στο γυμναστήριο.

Η γυναίκα πηγαίνει στο γυμναστήριο κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή. «Κάνουμε βάρη και κάθε είδους ασκήσεις στο πάτωμα, που μου αρέσουν», είπε.

Από την ηλικία των τριών έως τα εφηβικά της χρόνια, η Έντνα λάτρευε τον χορό, όπως ανέφερε.
Έκανε κολύμβηση και Zumba

Τα προηγούμενα χρόνια η Edna συμμετείχε σε οκτώ μαθήματα την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων της κολύμβησης και της Zumba.

Τις μέρες που δεν έχει όρεξη για γυμναστική, εξακολουθεί να φοράει τα αθλητικά της παπούτσια και να επισκέπτεται το γυμναστήριο έστω για μια προπόνηση.

«Κάνω ό,τι μπορώ, πρέπει να ξέρεις τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις όσο μεγαλώνεις», είπε.

Κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω του Covid, όταν τα γυμναστήρια ήταν κλειστά, η Edna γυμναζόταν στο σπίτι της.

Η συμβουλή της για μακροζωία

Η συμβουλή που δίνει στον κόσμο είναι να προσπαθούν σκληρά, να μην μένουν ακίνητοι και να καταλαβαίνουν το σώμα τους.

«Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι μπορείτε να κάνετε και τι δεν μπορείτε να κάνετε, δεν είναι καλό να πιέζετε τον εαυτό σας ή να τον βλάπτετε», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μυστικό για να ζήσει κάποιος πολλά και ευτυχισμένα χρόνια, η Enda είπε ότι «το κλειδί είναι να φροντίζεις το σώμα σου και να είσαι ευγενικός».

«Δεν έχω καπνίσει ποτέ ούτε έχω πιει αλκοόλ και πάντα έκανα όσο περισσότερη γυμναστική μπορούσα», είπε. «Πάντα προσπαθούσα να είμαι καλά με τους ανθρώπους και να κάνω πράγματα για τους άλλους», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ