Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Πού θα γίνονται rapid test από 2 Μαϊου στο δήμο Θέρμης


Την Κυριακή 1η Μαΐου δεν θα πραγματοποιηθούν test στο ΣΕΔΕΣ και την 113 ΠΜ Μίκρας

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 2 Μαΐου  2022  οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης.

Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου.

 Συγκεκριμένα,  rapid test θα γίνουν:

Την Τρίτη 3 Μαΐου  από τις 09.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι στην Κοινότητα Καρδίας,  την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και  την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 σε απογευματινό ωράριο από τις 13.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 το βράδυ θα διενεργηθούν test στο χώρο του Κέντρου COVID του δήμου Θέρμης.
Σημειώνεται ότι πέρα  από το Κέντρο Υγείας Θέρμης καθώς και τις κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 πραγματοποιούνται και σε άλλα δύο σημεία του δήμου Θέρμης, με τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για την 350 ΠΚΒ Αεροπορική Βάση στο ΣΕΔΕΣ και για την 113 ΠΜ Αεροπορική Βάση ΜΙΚΡΑΣ. Στα δύο αυτά σημεία οι έλεγχοι γίνονται καθημερινά καθώς και τις Κυριακές, από 9:00 – 15:00. (τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 405398).

Προσοχή: Μόνο για την Κυριακή 1η Μαΐου δεν θα πραγματοποιηθούν test στο ΣΕΔΕΣ και την 113 ΠΜ Μίκρας.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Διευκρινίζεται ότι επίσημο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, χορηγείται μόνον σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης έως και έξι μήνες πριν. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πολίτη για επανέλεγχο εντός της ημέρας.
Σε rapid test μπορούν να υποβάλλονται γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο. Οι μαθητές συνοδεύονται πάντοτε από τον κηδεμόνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ