Σάββατο 30 Απριλίου 2022

86χρονη γιόρτασε 70 χρόνια γάμου με τον αγαπημένο της - Η σοφή συμβουλή σχέσεων που δίνει


Πώς είναι να γιορτάζεις 70 χρόνια γάμου; Για ένα ζευγάρι από τις ΗΠΑ, τον 91χρονο Melvin και τη 86χρονη Nancy, η αγάπη αντέχει στο χρόνο. Πρόσφατα μάλιστα τη συνέλαβε ο φακός της εγγονής τους, της φωτογράφου γάμων Anna Behning, σε μια σειρά από τρυφερά στιγμιότυπα, με αφορμή την επέτειό τους.

Όπως έγραψε η Anna, οι παππούδες της γνωρίστηκαν ενώ έκαναν πατινάζ και παντρεύτηκαν στις 6 Ιανουαρίου του 1952. Η γιαγιά της φόρεσε ένα φόρεμα των 35 δολαρίων και ένα βέλο των 15 δολαρίων. Το νυφικό της το κράτησε μέχρι σήμερα και το ξαναφόρεσε για την 70η επέτειό της. Είναι εντυπωσιακό το πόσο καλά έχει διατηρηθεί αυτό το κομμάτι στο πέρασμα των δεκαετιών, αλλά και το γεγονός ότι παραμένει στο μέγεθός της. Ο σύζυγός της, από την άλλη, για τις ανάγκες της επετειακής φωτογράφισης φόρεσε τη στρατιωτική στολή του, καθώς λίγο μετά το γάμο τους πήγε για εκπαίδευση στο στρατό και, αργότερα, πολέμησε στην Κορέα.

Η γιαγιά της φόρεσε ένα φόρεμα των 35 δολαρίων και ένα βέλο των 15 δολαρίων. Το νυφικό της το κράτησε μέχρι σήμερα και το ξαναφόρεσε για την 70η επέτειό της.

Το αγαπημένο ζευγάρι συνεχίζει να ζει στην ίδια πόλη, κοντά στα πέντε παιδιά, τα 12 εγγόνια και τα 21 δισέγγονά του. «Οι παππούδες μου είναι κοντά μου από τότε που γεννήθηκα» είπε η φωτογράφος στο My Modern Met. «Έχουν έρθει σε κάθε συναυλία μου, σε κάθε αγώνα μου, σε κάθε εκδήλωση που μπορούσαν. Είμαι ευλογημένη που είχα την ευκαιρία να πάω πανεπιστήμιο στην πόλη όπου ζουν. Πέρασα πολλά βράδια στο σπίτι τους, πλένοντας τα ρούχα μου ή απολαμβάνοντας τη διάσημη μπριζόλα του παππού. Η οικειότητα που έχω με τους παππούδες μου έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστή αυτή τη φωτογράφιση».

Ποια συμβουλή για τις σχέσεις θα έδινε η 86χρονη Nancy, βασισμένη στη μακροχρόνια εμπειρία της; «Να ξεχνάς και να συγχωρείς και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς με τη ζωή σου. Δεν θα συμφωνείς πάντα, μερικές φορές θα διαφωνείς, αλλά τότε μπορείς να καθίσεις και να το συζητήσεις με τον άλλο και να καταλήξετε κάπου – για να μην επιστρέψεις εκεί ξανά στο μάλλον».

Δείτε την ανάρτηση της εγγονής τους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ