Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη 130 Τεθωρακισμένα Τροχοφόρα Οχήματα Αναγνωρίσεως M1117 από τις ΗΠΑ - Η ανάρτηση του Τζέφρι Πάιατ


Η παραλαβή 130 τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117 πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), τα Μ1117 παραχωρούνται στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος πλεονάζοντος αμυντικού υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA).

Τα M1117 χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωράκισής τους.

Τα M1117 που παρελήφθησαν στα τέλη Απριλίου προστίθενται στα 44 που είχαν παραληφθεί το Δεκέμβριο του 2021.


Η παραλαβή των Μ1117 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως έχει προγραμματιστεί, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Με αφορμή την έλευση 130 τεθωρακισμένων οχημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα, τα οποία παρέχονται δωρεάν από τις ΗΠΑ, ο απερχόμενος Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ σημειώνει, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό το Twitter, ότι «η αμυντική σύμπραξη ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάιατ αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτηση: «Με περηφάνια βλέπουμε ακόμη 130 τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας M1117 να παραδίδονται στην Ελλάδα, φθάνοντας στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το τέλος του 2022, οι ΗΠΑ θα παράσχουν στην Ελλάδα συνολικά 1.200 ASV, όλα χωρίς κόστος, μέσω του προγράμματος EDA. Η αμυντική σύμπραξη ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ