Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Γιατί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ φοράει την ίδια γκρι μπλούζα κάθε μέρα


Ο ιδρυτής του Facebook πηγαίνει κάθε μέρα στο γραφείο του φορώντας μια γκρι μπλούζα. Υπάρχει, όμως, λόγος που έχει επιλέξει να έχει μόνο το συγκεκριμένο ρούχο στην ντουλάπα του.

Οι συνήθειες των πιο πλούσιων και πετυχημένων ανθρώπων του πλανήτη πάντα προκαλούν το ενδιαφέρον. Από τα τρία πράγματα που έχει πάντα πάνω στο γραφείο του ο Μπιλ Γκέιτς για να είναι πιο παραγωγικός, μέχρι την καθημερινή πρωινή ρουτίνα του Έλον Μασκ που τον βοηθάει στο να κατεβάζει καινούργιες ιδέες.

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, ωστόσο σχεδόν καμία δεν συγκρίνεται με αυτή του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Βλέπεις ο Αμερικανός επιχειρηματίας έχει επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια να έχει στην ντουλάπα του μόνο γκρι ίδιες μπλούζες, κοντομάνικες και μακρυμάνικες, προκειμένου να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες.
Κάθε πρωί που πηγαίνει στο γραφείο του φοράει το ίδιο outfit. Ένα απλό γκρι μπλουζάκι. Ούτε κουστούμια, ούτε γραβάτες, ούτε επίσημα ντυσίματα. Και μάλιστα τηρεί ευλαβικά το dress code, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, στις οποίες αναγκάστηκε από τις συνθήκες (βλέπε στο δικαστήριό του). Γιατί το κάνει αυτό;

Όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του «Θέλω να διαμορφώσω τη ζωή μου με τέτοιο τρόπο, ώστε να χρειάζεται να παίρνω όσο το δυνατόν λιγότερες αποφάσεις εκτός από αυτές που αφορούν το πώς μπορώ να εξυπηρετώ καλύτερα την κοινότητα των μελών του Facebook. Είμαι πολύ τυχερός που, όταν ξυπνάω κάθε πρωί, εξυπηρετώ περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Και αισθάνομαι ότι δεν κάνω τη δουλειά μου σωστά αν ξοδεύω την ενέργειά μου σε πράγματα ανούσια».

Εδώ που τα λέμε δεν έχει κι άδικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ