Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΠΟΕΣΥ: Αξιοπρέπεια στη δουλειά και στην Ενημέρωση


Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας εκτεθειμένη στις διεθνείς Οργανώσεις του Τύπου και στις Ευρωπαϊκές αρχές για περιορισμούς στην Ελευθέρια του Τύπου καθώς για διώξεις και παρακολουθήσεις δημοσιογράφων που ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία για σκάνδαλα διαφθοράς.

Ταυτόχρονα οι επιπτώσεις του τραγικού πολέμου στην Ουκρανία πιέζουν ασφυκτικά την οικονομία και την κοινωνία.

Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη για την ανθρωπότητα περίοδο, η αξιόπιστη και η αντικειμενική ενημέρωση είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ για τους Έλληνες πολίτες.

Οι άνθρωποι του Τύπου, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, πλήττονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια από μνημόνια, πανδημία, εργασιακή ανασφάλεια, κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, με κινδύνους για την υγεία και τη ζωή τους (ακόμη να βρεθούν οι δολοφόνοι του Γ. Καραϊβάζ) και διώξεις για αποκάλυψη σκανδάλων με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «συμμορία».

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους δημοσιογράφους να απαντήσουν σε αυτή την αντεργατική, αντισυνταγματική και αντιθεσμική κυβερνητική πολιτική που τους απειλεί με οικονομική εξουθένωση, προσβάλλει το δικαίωμα για αξιόπιστη και αντικειμενική ενημέρωση και την ίδια την Δημοκρατία, ενώνοντας τη φωνή τους με όλων των εργαζόμενων για την έξοδο από το τούνελ απαιτώντας:

*             Δουλειά για όλους για αξιοπρεπείς μισθούς συντάξεις και ασφάλιση.

*             Σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες σε όλο τον κόσμο.

*             Αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση για όλους.

*             Προστασία των δημοσιογράφων και της δουλειάς στους.

*             Όχι στην ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας και στις διώξεις των λειτουργών της.


ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ