Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Εργατική Πρωτομαγιά 2022


Η Εργατική Πρωτομαγιά θέτει προ των ευθυνών τους όλους τους θεσμούς της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας σ΄εθνικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα θέτει ανησυχίες και προβληματισμούς σε κάθε σκεπτόμενο, ενεργό και δημοκρατικό πολίτη.

Η πράσινη οικονομία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η προώθηση των καινοτομιών σ΄όλα τα επίπεδα μ΄έμφαση στο περιβάλλον, στον αγροτοδιατροφικό τομέα και στις υπηρεσίες αποτελούν τα βασικά, αναπτυξιακά εργαλεία της νέας εποχής.

Μιας εποχής που αναπτύσσεται κι εξελίσσεται εν μέσω κρίσεων, ανταγωνισμών και πολεμικών συγκρούσεων.

Τι μπορούν να σημαίνουν όλα αυτά για τον κόσμο της απασχόλησης και της εργασίας στη χώρα μας κυρίως, αλλά και παγκόσμια για το έτος 2022 και μετά;

Οι κρίσεις που συνεχίζουν να μαστίζουν την ανθρωπότητα απαιτούν ρυθμούς ανάπτυξης που θα καλύψουν και θα επουλώσουν το δυνατό γρηγορότερα τις πληγές, τις αδυναμίες, τα μειονεκτήματα που επέφεραν οι κρίσεις αυτές οι οποίες διεύρυναν  σε μεγάλο βαθμό τις προϋπάρχουσες ανισορροπίες κι αδικίες που προκάλεσε η ανισοκατανομή του πλούτου και η εκμετάλλευση  ανθρώπου από άνθρωπο.
Για την εξομάλυνση της κατάστασης αυτής, για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και για λόγους δικαιοσύνης απαιτείται ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, απαιτείται δημοσιονομική υπευθυνότητα, ενθάρρυνση της υγιούς παραγωγικότητας με σεβασμό στο περιβάλλον, με ίση κατανομή βαρών, υποχρεώσεων και δικαιωμάτων, με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες για αξιοπρεπή διαβίωση, απασχόληση κι ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου.
    
Ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος Σκύδρας επιβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά την αρχή και την ξεκάθαρη θέση μας υπέρ του δημόσιου - αυτοδιοικητικού χαρακτήρα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, της δημόσιας υγείας και της παιδείας για μια κοινωνία που θα προστατεύει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες για όλους. Είμαστε υπέρ των μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας κι εναντίον κάθε μορφής εργασίας και μεθόδων με τις οποίες περιορίζονται και καταστρατηγούνται  τα εργασιακά δικαιώματα και διασπώνται οι εργασιακές σχέσεις.

Είμαστε, λοιπόν υπέρ της κοινωνικής συνοχής, της ενότητας και της αλληλεγγύης των πολιτών και του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων για ασφαλείς κι αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές εργασίας. 

Εργατική Πρωτομαγιά 2022. 
Αναγνωρίζουμε, τιμάμε και σεβόμαστε τους αγώνες και τις θυσίες του εργατικού κινήματος.
Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά! Καλή, Ενωμένη, Αγωνιστική Εργατική Πρωτομαγιά!    

                                                                                         Η Δήμαρχος Σκύδρας
                                                                               Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ