Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

από τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη (ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ)
Καθημερινά, στο PONTOS TV, η μοναδική εκπομπή εκμάθησης σκίτσου στην ελληνική τηλεόραση, ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ, από τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη (ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ).

Αυτή την εβδομάδα τα τηλεμαθήματα της εκπομπής ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ, που επιμελείται και παρουσιάζει ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, είναι δύο διαφορετικών θεμάτων, από τον ίδιο χώρο, το σπίτι.

Ο σκιτσογράφος στην αρχή ασχολείται με την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού, τα αντικείμενα στην αρχή και μετά την ολοκληρώνει. Έπειτα, μας παρουσιάζει με απλές γραμμές τα αντικείμενα του μπάνιου και ένα ολοκληρωμένο μπάνιο. Προς το τέλος της εβδομάδας σκιτσάρουμε την πολυκατοικία, όπου βάζουμε μπαλκόνια και τέντες.

Δευτέρα 13/6 Κρεβατοκάμαρα σύνολο
Τρίτη 14/6 Αντικείμενα στο μπάνιο
Τετάρτη 8/6 Μπάνιο
Πέμπτη 9/6 Πολυκατοικία στη μέση του δρόμου με τέντες ΑΝΦΑΣ
Παρασκευή 10/6 Πολυκατοικία με μπαλκόνια και τέντες

Μέχρι σήμερα, καθημερινά, οι φίλοι του σκίτσου στην κεντρική Μακεδονία μέσω του τηλεοπτικού σταθμού PONTOS TV, έχουν διδαχτεί, με απλές γραμμές και εύκολο τρόπο, το δάσος ΑΝΦΑΣ και, από σημείο φυγής, τα πεζοδρόμια ΑΝΦΑΣ και το πρόσωπο του άνδρα και της γυναίκας, τον άνδρα και τη γυναίκα σε διάφορες στιγμές και φάσεις, το σαλόνι και την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο. Βλέπουμε. μάθημα με μάθημα. αλλά και εβδομάδα με εβδομάδα. να περνάνε οι φίλοι του σκίτσου από θεματολογία σε θεματολογία σπονδυλωτά, έτσι ώστε να πολλαπλασιάζονται οι γνώσει και οι τρόποι σκιτσαρίσματος. Αυτή την εβδομάδα ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, σκιτσάρει αντικείμενα και το σύνολο του μπάνιου αναλυτικά και βγαίνει στα 2 τελευταία μαθήματα στον δρόμο (Πέμπτη) και στο μπαλκόνι (Παρασκευή). Έτσι συνεχίζει να δημιουργεί ένα κόσμο εύκολο και απλό με το μαρκαδοράκι του, ένα κόσμο που εμείς μπορούμε να φτιάξουμε, τον κόσμο της φαντασίας και των ονείρων μας.

Καθημερινά 17:30
Σάββατο 09:30


Η εκπομπή παρουσιάζει με εύκολο τρόπο, τη σκέψη, τον τρόπο και τη διαδικασία. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, ενώ στόχο και σκοπό έχει τη διάδοση της τέχνης του σκίτσου. Είναι βασισμένη στα 4 πρώτα βιβλία – εγχειρίδια που έχει εκδώσει ο σκιτσογράφος.

Τα τηλεμαθήματα είναι μία προσφορά του σκιτσογράφου και του Πολιτιστικού Σωματείου Τέχνης ΜΟΡΦΟΓΕΝΝΕΣΙΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ