Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Porsche Boxster Spyder 2015 (+video)

Γράφει ο Στάθης Πετρόπουλος
Με έμφαση στις ανάγκες που προκύπτουν για έναν οδηγό μιας Porsche, η εταιρεία λανσάρει το νέο μοντέλο της Boxster Spyder, της ανοιχτής δηλαδή έκδοσης του αυτοκινήτου.

Και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν είναι και δύσκολο για την Porsche να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών της αφού τα πράγματα είναι κάπως ξεκάθαρα ποες είναι οι προτεραιότητες. Ως εκ τούτου μπορεί το αυτοκίνητο να πλησιάζει τις 100.000 € αλλά μην περιμένετε ανέσεις και… απαστράπτοντες εξοπλισμούς.

Το ζητούμενο είναι η οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με την ευχαρίστηση που σου δίνει το αεράκι όταν σου μπερδεύει τα μαλλιά. Κάπως έτσι το κύριο στοιχείο της Porsche Boxster Spyder είναι ο εξακύλινδρος κινητήρας των 3.8lt που αποδίδει 375ps, συνδυάζεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και ενσωματώνεται σε ένα αμάξωμα ιδιαίτερο, ώστε να δημιουργηθεί η ελαφρύτερη Boxster που κατασκέυασε ποτέ η Porsche.

Παράλληλα το αυτοκίνητο είναι και χαμηλότερο από το κλειστό μοντέλο κατά 2cm με φρένα που προέρχονται από την 911 Carrera S. Στυλιστικά είναι κοντά στην Cayman GT4 με το εμπρός και το πίσω μέρος να προέρχονται από εκείνη, ενώ θετική εντύπωση προσφέρουν τα φουσκώματα πίσω από τα προσκέφαλα που έχουν αλλάξει από την προηγούμενη έκδοση ώστε να θυμίζουν ακόμη περισσότερο τη θρυλική 718 Spyder.

Εντυπωσιακό είναι τέλος το γεγονός πως στην νέα Porsche Boxster Spyder αποτελούν έξτρα εξοπλισμό τόσο το ραδιόφωνο όσο και το κλιματιστικό. Αυτό σε συνδυασμό με το οτι η υφασμάτινη οροφή ανοίγει μόνο χειροκίνητα δείχνει σε μεγάλο βαθμό και το χαρακτήρα που θέλει να δημιουργήσει η εταιρεία στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Η Porsche Boxster Spyder κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Νέα Υόρκης και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το καλοκαίρι που μας έρχεται.







Περισσότερα στο highoctane.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ