Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Νέα δημοσκόπηση: Αρνητικά βαθμολογούν οι πολίτες τις επιδόσεις της κυβέρνησης (πίνακες)

Αρνητικά βαθμολογούν οι πολίτες τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Τους χειρότερους βαθμούς παίρνει η κυβέρνηση στους τομείς της Μετανάστευσης και της Εγκληματικότητας και Ασφάλειας, όπου οι πολίτες βαθμολογούν την κυβέρνηση με 3 και 3,7 στα 10, αντίστοιχα. Σε Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση, Υγεία, και Παιδεία οι επιδόσεις της κυβέρνησης κυμαίνονται μεταξύ του 4,2 και του 4,6, ενώ με 5,5 στα 10 βαθμολογείται η Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα.



Σε ότι αφορά την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, το 45,5% των ψηφοφόρων εκτιμά πως η στρατηγική της Αθήνας είναι «σωστή», ενώ το 39,5% κρίνει πως είναι λάθος. Το 52,5% θεωρεί πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της δεσμεύσεων ενώ το 44% πιστεύει το αντίθετο.

Ανοδική πορεία παρουσιάζει το ποσοστό των πολιτών που αισθάνονται φόβο με την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το ποσοστό που απαντά πως αισθάνεται φόβο από το ενδεχόμενο Grexit ανέρχεται σε 56%, από 35,5% που ήταν στις αρχές του Φεβρουαρίου.







Ωστόσο, το 59,5.% κρίνει ως πολύ θετική ή μάλλον θετική την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.



Απαισιοδοξία επικρατεί και στην ερώτηση αναφορικά με το αν "θα βελτιωθεί ή θα χειροτερεύσει η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού σας".



Σχετικά με με την κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 68% των πολιτών τάσσεται υπέρ της επέμβασης της Αστυνομίας, έναντι 24,5% που είναι κατά της επέμβασης. (η έρευνα έγινε πριν από την επέμβαση της Αστυνομίας)



Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, δημοφιλέστερος παραμένει ο Αλέξη Τσίπρας.



Τέλος, αναφορικά με τη ΝΔ, το 60% πιστεύει ότι η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ