Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Εργαστήρια Μουσικής και Χορού για οργάνωση παραστάσεων και δημιουργική απασχόληση παιδιών: Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Π.Ε

Στο πλαίσιο τη διεξαγωγής επιμορφωτικών σεμιναρίων για την Άνοιξη του 2015, είναι χαρά και τιμή για την Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής (ΕΕΜΑΠΕ) η συνεργασία με εκλεκτούς μουσικοπαιδαγωγούς και επιστήμονες, οι οποίοι έχουν βάλει την προσωπική τους σφραγίδα στο χώρο της μουσικής παιδαγωγικής εξελίσσοντας την στον ελληνικό χώρο. Η πολύτιμη εμπειρία και η πιστοποιημένη εξειδικευμένη γνώση τους στο χώρο της αισθητικής αγωγής προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία συμμετοχής στα επικείμενα σεμινάρια ως εξής:

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΑΝΑΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΟΠΕΡΑ» ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΤΟΥ MAURICE RAVEL

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 10.00 - 12.00 (για παιδιά) & 12.30 - 2.00 (για εκπαιδευτικούς)

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΨΑΛΙΔΟΥ, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Σχολή Επιστημών Αγωγής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μουσικολόγος-μουσικοπαιδαγωγός

Απαραίτητη η on line εγγραφή
https://docs.google.com/forms/d/15vVgyuath0Y8EunyRcD1EKaze6zD8TrzG0A9dlRgP5c/viewform

Το Παιδί και τα Μάγια αποτελεί διδακτική πρόταση για μικρά και μεγάλα παιδιά με το διδακτικό περιεχόμενο του κειμένου του, την ποικιλομορφία της μουσικής του, το χιούμορ και την απλότητα των διασκευασμένων μερών του. Πρόκειται για ένα από τα αριστουργήματα που αναφέρονται στην παιδική ηλικία. Η πληθώρα των μουσικών οργάνων της συμφωνικής ορχήστρας αλλά και όσων δεν ανήκουν στην κλασική της σύνθεση και χρησιμοποιούνται από τον Ravel στο συγκεκριμένο έργο, εισάγει τα μικρά παιδιά στη γνωριμία με τα μουσικά όργανα και τους μουσικούς στην τέχνη της ενορχήστρωσης. Η χρήση των φωνών σε μεγάλο εύρος της έκτασής τους δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας και αναγνώρισης αυτών και των διαφορετικών χρήσεων και ηχοχρωμάτων τους. Τέλος, το θέμα το οποίο πραγματεύεται αποτελεί έναυσμα για σύνδεση με άλλα διδακτικά αντικείμενα όπως η θεατρική αγωγή, τα εικαστικά, τα μαθηματικά, η ιστορία, η γεωγραφία, η μελέτη περιβάλλοντος και η γλώσσα.

ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 15.00 - 19.00
ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ: ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΓΑΛΙΑΝΟΥ, Διδάκτωρ, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Χορού- Μουσικοπαιδαγωγός
Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ (βεβαίωση συμμετοχής). Απαραίτητη η on line εγγραφή
https://docs.google.com/forms/d/15vVgyuath0Y8EunyRcD1EKaze6zD8TrzG0A9dlRgP5c/viewform

Το εργαστήριο παρουσιάζει ένα βιωματικό τρόπο δημιουργίας μουσικοκινητικών συνθέσεων χωρίς να χρειάζεται προϋπάρχουσα μουσική ή χορευτική εμπειρία. Με εργαλεία τα προσωδιακά στοιχεία του λόγου, το ανθρώπινο σώμα και μικρά κρουστά όργανα, παρουσιάζεται ένας δημιουργικός τρόπος να στηθεί μια παράσταση σε σχολικό ή οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο μέσα από μια παιγνιώδη διαδικασία.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΡΙΩΝ
ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ (Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα 17671, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ.: 211.109.72.36 / 210.33.12.992, 4 / 6979342401 (ώρες επικοινωνίας: 9:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.)
Website: www.primarymusic.gr
E-mail: gr.primarymusic@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ