Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Σάλος στη Βοστώνη με το SatanCon: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το συνέδριο του «Ναού του Σατανά»


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βοστώνη το ετήσιο συνέδριο SatanCon που φέτος «γιορτάζει» τη 10η του επέτειο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στο sold-out συνέδριο της οργάνωσης Satanic Temple, η οποία εδρεύει στο Σάλεμ.Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Ο Σατανάς ΔΕΝ έχει δικαιώματα» και «Σας περιμένει η κόλαση», οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τη «βλάσφημη» εκδήλωση που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή με μια αλλόκοτη τελετή έναρξης. Αυτή, σύμφωνα με την Daily Mail, περιλάμβανε μεταξύ άλλων το σκίσιμο της βίβλου από μια ομιλήτρια και τελετές «αναίρεσης βάφτισης».
Η οργάνωση που διοργανώνει το εν λόγω συνέδριο ισχυρίζεται ότι δεν λατρεύει τον Σατανά ως θεότητα, αλλά χρησιμοποιεί τη λογοτεχνική φιγούρα του Σατανά και τα σατανιστικά σύμβολα ως μέσο «απόρριψης της τυραννικής εξουσίας».
Όπως αναφέρεται στο site του Satanic Temple, μεταξύ των στόχων της οργάνωσης περιλαμβάνεται η προώθηση της ενσυναίσθησης, της επιστημονικής γνώσης και του διαχωρισμού του κράτους από την εκκλησία.
Η ακτιβιστική δράση της οργάνωσης και οι προκλητικές εκδηλώσεις της έχουν εξοργίσει θρησκευτικές και πατριωτικές ομάδες στην περιοχή, που διοργάνωσαν «ομαδικές προσευχές» και άλλες εκδηλώσεις για να απαντήσουν στους αυτοαποκαλούμενους «σύγχρονους σατανιστές».

Mε πληροφορίες από Daily Mail, New York Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ