Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Δείτε πόσο ψεύτης και πολιτικός απατεώνας είναι ο Τσίπρας: Με χρέη 47.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ ο «αγανακτισμένος» συνταξιούχος του στη Χίο - Η απάντηση Χατζηδάκη


Κατά του Αλέξη Τσίπρα στρέφεται ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τη συνομιλία που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με πολίτη στη Χίο για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Στην συνομιλία αυτή εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος να διαμαρτύρεται στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως από το 2019 δεν μπορεί να πάρει σύνταξη ενώ όπως λέει δεν χρωστάει πουθενά. «Σταματώ να είμαι Νεοδημοκράτης. Από το 1971 ταξιδεύω, βγήκα το '19 στην σύνταξη, κανένας δεν μου δίνει την σύνταξη, πληρωμένα όλα, σε καμία ασφάλεια», ακούγεται να λέει ο άνδρας.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλά για απύθμενο θράσος του κ. Τσίπρα την ώρα που το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας αποκαλύπτει πως ο εν λόγω άνδρας έχει χρέη στον ΕΦΚΑ που φτάνουν τα 47.000 ευρώ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να του εκδοθεί σύνταξη.

Στην στιχομυθία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει πως «δεν ξέρω την δική σου περίπτωση ποια είναι, αλλά το ελληνικό Δημόσιο μας λέει ότι έχει κάνει ψηφιοποίηση στα πάντα, και είμαστε ανίκανοι να δώσουμε συντάξεις στους ανθρώπους. Όταν ήμασταν εμείς παραλάβαμε 350.000 εκκρεμείς συντάξεις. Τις μειώσαμε στο 70%, γιατί προσλάβαμε 1.000 νέα παιδιά να ασχολούνται με αυτό το θέμα. ήρθαν λοιπόν αυτοί και τους απέλυσαν».

«Δεν φτάνει που ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα, επιπλέον έκανε και γκάφα»

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, «o συνταξιούχος στη Χίο που χρησιμοποίησε ο κ Τσίπρας για να δείξει ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων - προσπαθούσε υποτίθεται να πάρει σύνταξη και το 2019 - αποδείχθηκε τελικά ότι χρωστάει στα ταμεία του 47.000 ευρώ- δηλαδή πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο και άρα θα ηταν παράνομο να πάρει σύνταξη».

«Δεν φτάνει δηλαδή που ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για τις εκκρεμείς συντάξεις, επιπλέον έκανε και γκάφα αξιοποιώντας για το αφήγημά του έναν ασφαλισμένο που θα ήταν παράνομο να πάρει σύνταξη», προσθέτουν στη συνέχεια οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ