Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Κίνηση αυτοματοποιημένων οχημάτων με τεχνολογία νέας γενιάς στα Τρίκαλα


Στις 21 Απριλίου 2023 στα Τρίκαλα έλαβε χώρα η εκδήλωση έναρξης των πιλοτικών εφαρμογών του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου SHOW, στο οποίο τεχνικός συντονιστής εταίρος είναι το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το ΔήμοΤρικκαίων και την αναπτυξιακή εταιρία Δήμου Τρικκαίων “e-Trikala A.E.” και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Τρικκαιών, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, κ. κ. Δ. Παπαστεργίου και ο Δ/νων Σύμβουλος “e-Trikala A.E.”, κ. Ο. Ράπτης, ενώ παρευρέθηκε οΔιευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο), Δρ. Ε. Μπεκιάρης.

Ο Δρ. Μπεκιάρης καλωσόρισε την έναρξη των πιλοτικών εφαρμογών και παρουσίασε τους ευρύτερους στόχους, καθώς και τη μέχρι τώρα επιτυχή πορεία του έργου SHOW. Στην ομιλία του, ο Δρ. Μπεκιάρης τόνισε πως το ΙΜΕΤ συμμετέχει τόσο με ανάπτυξη και με διαχείριση κυκλοφορίας για αυτόνομα οχήματα της πιλοτικής εφαρμογής, όσο και με αυτόνομο αυτοκίνητο (επιπέδου 4), που θα πραγματοποιεί μεταφορές τελευταίου μιλίου επικουρικά στα αυτόνομα λεωφορεία.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ