Σάββατο 29 Απριλίου 2023

9 πράγματα που οι επαγγελματίες καθαριστές δεν έχουν ποτέ στο σπίτι τους


Ένα καθαρό σπίτι μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη υγεία και μπορεί να ενισχύσει την ψυχική, σωματική και ψυχολογική σας ευεξία. Ωστόσο, ο καθαρισμός του, μπορεί να είναι μια αγγαρεία, ειδικά αν αφιερώνετε ώρες στο τρίψιμο, το ξεσκόνισμα ή το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα. Υπάρχουν όμως τρόποι για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα και αυτά εξαρτώνται από το τι κρατάτε μέσα στο σπίτι σας.

Το realsimple.com, ζήτησε από επαγγελματίες καθαριστές να αποκαλύψουν, τα πράγματα που δεν θα ήθελαν ποτέ να έχουν στο σπίτι τους. Όπως εξηγούν, η αντικατάσταση ή απομάκρυνση μερικών αντικειμένων, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά τον χρόνο καθαρισμού του σπιτιού σας.

Λευκά έπιπλα και διακόσμηση
Αν και τα λευκά έπιπλα μπορούν να προσφέρουν εκλεπτυσμένο στυλ και μοντέρνα εμφάνιση, ορισμένοι επαγγελματίες καθαριστές σπιτιών τα αποφεύγουν. «Οτιδήποτε λευκό μπορεί να δείξει περισσότερη βρωμιά και να απαιτεί πιο συχνό καθάρισμα», λέει η Amanda Day, μια 25χρονη βετεράνος επαγγελματίας καθαρίστρια. Επιπλέον, καθώς αυτά τα έπιπλα μπορεί να λερώνουν πιο εύκολα, υπάρχουν και άλλες συνέπειες. «Ο συχνός καθαρισμός μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ταχύτερη φθορά αυτών των αντικειμένων», εξηγεί η Day. «Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας αγώνας για να διατηρηθούν τα λευκά ντουλάπια της κουζίνας καθαρά αλλά και το χρώμα, μπορεί να καταστραφεί εάν τρίψετε πολύ συχνά.”

Μαύρα έπιπλα και ντιζάιν πινελιές
Τα μαύρα έπιπλα στο σπίτι, είναι μια άλλη επιλογή για ένα μοντέρνο σπίτι. «Τα μαύρα αντικείμενα μπορούν να εμφανίσουν περισσότερες ραβδώσεις, δαχτυλικά αποτυπώματα και λάδια», προειδοποιεί η Day. Αντί για ασπρόμαυρη διακόσμηση, συνιστά να επιλέγετε έπιπλα, «όπως ένα ουδέτερο μπεζ, που είναι μια ωραία μέση λύση».

Πάρα πολλά αντικείμενα
Γνωρίζουμε ότι αυτά τα ειδώλια, οι κορνίζες, τα κεριά, τα συλλεκτικά αντικείμενα, μπορούν να έχουν μεγάλη αξία, είτε συναισθηματική έίτε υλική, αλλά μπορεί να είναι πονοκέφαλος για να τα καθαρίσεις. «Όταν υπάρχουν πολλά αντικείμενα στο σπίτι, υπάρχουν περισσότερα πράγματα που πρέπει να μετακινηθούν για να ξεσκονίσουν πίσω και κάτω», λέει η Day. Για να απλοποιήσετε τη ρουτίνα καθαρισμού σας, η Day προσφέρει μια εναλλακτική λύση. “Το να βάλετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα σε ένα κλειστό ντουλάπι, όπου μπορούν ακόμα να εκτεθούν αλλά είναι εκτός της γενικής κυκλοφορίας του αέρα, είναι μια εξαιρετική ιδέα”, λέει. “Μειώνει την ποσότητα της σκόνης και απαιτεί λιγότερο συχνό καθάρισμα.”

Μοκέτα στα μπάνια
Μπορεί να προκαλεί έκπληξη, αλλά υπάρχουν σπίτια που έχουν ακόμα χαλί στο μπάνιο. «Είναι ανθυγιεινό, εύκολο να καταστραφεί και αποτελεί έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και μούχλας», λέει η Day.

Λευκί χαλί
Όπως τα λευκά έπιπλα, ‘ετσι και το λευκό χαλί αποχρωματίζεται με την πάροδο του χρόνου και είναι δύσκολο να διατηρηθεί. «Όταν είναι επίσης δασύτριχο, είναι πιο δύσκολο να αφαιρέσεις τους λεκέδες και μπορεί επίσης να κρύψει εύκολα σκουλαρίκια και άλλα μικρότερα πολύτιμα αντικείμενα που παγιδεύονται στο κενό», λέει η ειδικός.

Δάπεδο από λευκό πλακάκι
Αν και το λευκό δάπεδο μπορεί να είναι ελκυστικό, είναι μια συνεχής πρόκληση να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση μέρα με τη μέρα. «Δεν θα έβαζα ποτέ λευκά πλακάκια στο σπίτι μου», λέει η επαγγελματίας καθαρίστρια, εκπρόσωπος της περιοχής Alyssa Landrum with Two Maids στο Νάσβιλ του Τενεσί. «Όσο όμορφο κι αν είναι, το λευκό πλακάκι δείχνει κάθε τρίχα και βρωμιά πάνω του και δεν παραμένει καθαρό, για πολύ μετά τον καθαρισμό».

Συρόμενες γυάλινες πόρτες ντουζιέρας
Ένα άλλο πρόβλημα καθαρισμού μπάνιου που πρέπει να αποφύγετε, είναι οι συρόμενες γυάλινες πόρτες ντους, οι οποίες μπορεί να εξοικονομήσουν χώρο και να αποτρέψουν τη διαρροή νερού, αλλά συνοδεύονται από μειονεκτήματα καθαρισμού. «Δεν θα είχα ποτέ μια συρόμενη γυάλινη πόρτα ντους», λέει η Landrum. «Οι ράγες είναι απίστευτα δύσκολο να καθαριστούν και τείνουν να συσσωρεύουν μούχλα και βακτήρια».

Μαρμάρινοι πάγκοι
Αν και οι μαρμάρινοι πάγκοι έχουν μεγάλη ζήτηση, ορισμένοι ειδικοί λένε ότι ο καθαρισμός τους μπορεί να είναι μια πρόκληση. «Είχα βάλει πολύ γράσο για να σώσω αρκετούς μαρμάρινους πάγκους από λεκέδες, αλλά δυστυχώς μερικοί από αυτούς δεν μπορούν να σωθούν», λέει ο Arthuza Ip, επαγγελματίας καθαριστής σπιτιού στην Cleanzen Cleaning Services στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. «Σε αντίθεση με άλλα υλικά, το μάρμαρο είναι λεπτό και πορώδες. Λόγω αυτού, είναι πιο επιρρεπές σε γρατσουνιές, λεκέδες και ζημιές».
Εάν οι μαρμάρινοι πάγκοι αποχρωματιστούν πολύ ή λερωθούν, ο Ip εξηγεί ότι είναι επίσης αρκετά ακριβή η αντικατάστασή τους. «Απλώς πιστεύω ότι δεν είναι οικονομικά αποδοτικό, ειδικά επειδή τα ατυχήματα και οι διαρροές είναι καθημερινά γεγονότα στην κουζίνα», συνεχίζει. «Έχω έναν πλαστικοποιημένο πάγκο στο σπίτι και όχι μόνο είναι εύκολος στη συντήρηση, αλλά είναι και πολύ φθηνότερος από το μάρμαρο. Όσον αφορά τον καθαρισμό, χρησιμοποιώ απλώς το σαπούνι πιάτων και ένα πανί από μικροΐνες και φαίνεται σαν καινούργιο».

Μαξιλάρια από ψεύτικη γούνα, ριχτάρια και κουβέρτες
Ενώ η ψεύτικη γούνα μπορεί να είναι μαλακή, ζεστή και γενικά ένας ωραίος τύπος υλικού για να χουχουλιάσεις, είναι δύσκολο να την καθαρίσεις και να τη συντηρήσεις . «Πρώτα και κύρια, η ψεύτικη γούνα συσσωρεύει εύκολα σκόνη και βρωμιά», εξηγεί. «Ψίχουλα φαγητού, τρίχωμα κατοικίδιων, τρίχες και σωματίδια σκόνης κολλάνε ανάμεσα στις ίνες και δεν ξεκολλάνε εύκολα ακόμα κι αν τις πλύνεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ