Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Μήνυμα - Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Εργατική Πρωτομαγιά 2023


Καλούμαστε και φέτος να γιορτάσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά 2023 μ΄ ενωτικό χαρακτήρα, δυναμισμό κι εγρήγορση.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι το φωτεινό σύμβολο των αγώνων για τη διεκδίκηση και την κατοχύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως είναι το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρεπή διαβίωση και στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
Είναι ημέρα μνήμης και τιμής των διαχρονικών αγώνων των εργαζομένων για να κατακτήσουν, να διασφαλίσουν και να προστατεύσουν την ισότητα, την αλληλεγγύη, την κοινωνική ασφάλιση – συνταξιοδότηση και την κατοχύρωση και προάσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών.
Παράλληλα είναι ημέρα αναστοχασμού, προσήλωσης και προσαρμογής των αγώνων των εργαζομένων στις παρούσες ανησυχητικές, απειλητικές συνθήκες για τους  εργαζόμενους και την κοινωνική ισορροπία.
Ας επισημανθεί κι ας τονιστεί το εξής: η συστράτευση της κοινωνίας, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης κι ο ρόλος του κράτους στην αντιμετώπιση των κρίσεων, όπως για παράδειγμα η υγειονομική κρίση, απέδειξαν με τον πιο καθαρό κι εμφατικό τρόπο τη σημασία, τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της κοινωνικής – αυτοδιοικητικής συμμετοχής και του κράτους πρόνοιας.
Την αναγκαιότητα – σαφέστατα πλέον - ενός κράτους ευθύνης και δικαίου που έχει ως προτεραιότητα τη διαρκή και υψηλή χρηματοδότηση δημοσίων επενδύσεων, υποδομών και δράσεων που μ΄επίκεντρο τον άνθρωπο θα ενισχύουν την προαγωγή της κοινωνικής, συλλογικής προκοπής και φροντίδας.
Μιας πολιτείας δικαίου που θα στηρίζει κάθε εργαζόμενο, κάθε αγρότη κι επαγγελματία, κάθε νέο και συνταξιούχο, κάθε άνεργο ή απειλούμενο με ανεργία, κάθε συνάνθρωπό μας από τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας.
Μιας πολιτείας που θα στηρίζει και θα προάγει τη δημόσια υγεία, την παιδεία και τη κοινωνική συνεκτικότητα. Που θα προασπίζεται το δημόσιο έλεγχο και χαρακτήρα των πόρων και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, που θα προστατεύει το κοινωνικό σύνολο από την εξαθλίωση, την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τους πλειστηριασμούς και την αδικία.
Ενός ευαισθητοποιημένου κράτους που θα διευρύνει και θα εμβαθύνει την προσφορά και τη φροντίδα προς τους πολίτες μέσω αποκεντρωμένων, ολοκληρωμένων κοινωνικών δομών και προγραμμάτων που θα τελούν υπό τον έλεγχο και τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σήμερα λοιπόν τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων. Επιβεβαιώνουμε τη συμμετοχή μας στην κοινωνική συμμαχία για την εναντίωση κι αντιμετώπιση κάθε αντισυνταγματικής, αντικοινωνικής πολιτικής, τάσης και συμπεριφοράς που επιβουλεύεται κι αυθαιρετεί σε βάρος της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής ειρήνης και ευημερίας.   
Καλή, Ενωμένη, Αγωνιστική Εργατική Πρωτομαγιά!    

                                                                                         Η Δήμαρχος Σκύδρας
                                                                                         Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ