Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Προανακριτική για Παππά: Τα email που επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της CCC στο ΣΥΡΙΖΑ Channel


Τα email που έφτασαν σήμερα στην Προανακριτική επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα, καθώς εμφανίζουν στελέχη της CCC να καθορίζουν λεπτομέρειες για την εμπλοκή της εταιρείας στις τηλεοπτικές άδειες.

Την εμπλοκή της εταιρείας CCC στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών του 2016 επιβεβαιώνουν 18 έγγραφα από εσωτερική αλληλογραφία της λιβανέζικης εταιρείας, τα οποία διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, στο στήσιμο του ΣΥΡΙΖΑ channel.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας έχει υποστηρίξει ότι η συμμετοχή της CCC στο εγχείρημα για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού έγινε με αποκλειστικούς χειρισμούς του κ. Παππά. Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, η πλευρά Καλογρίτσα και η CCC θα μετείχαν 50-50 στην χρηματοδότηση του πρότζεκτ και θα κατέβαλαν 25 εκατ. ευρώ έκαστη. Στο πλαίσιο αυτό, η λιβανέζικη εταιρεία παρείχε ποσό ύψους τριών εκατ. ευρώ για την «κάλυψη» της εγγυητικής επιστολής. Όμως, λόγω νομικών εμπλοκών, η CCC δεν μπορούσε να μετέχει εμφανώς στο εγχείρημα, γι' αυτό και μεταξύ των δύο εταιρειών υπογράφηκαν εικονικές συμβάσεις κατασκευής έργων στη Μέση Ανατολή.

Τα email που έφτασαν σήμερα στην Προανακριτική επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα, καθώς εμφανίζουν στελέχη της CCC να καθορίζουν λεπτομέρειες για την εμπλοκή της εταιρείας στις τηλεοπτικές άδειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά emails έχουν ως θέμα: «TV License» (τηλεοπτικές άδειες) ή «Supreme Court’s Ruling on TV licensing law» (δικαστική απόφαση για τον νόμο των τηλεοπτικών αδειών).

Πρόκειται για 18 έγγραφα, που αποτυπώνουν την εσωτερική αλληλογραφία του κ. Αντώνη Λιανού, υπεύθυνου λογιστηρίου της CCC, με τα μέλη της οικογένειας Χούρι, που είναι ιδιοκτήτες του κατασκευαστικού κολοσσού από τον Αύγουστο του 2016 εως τον Ιούνιο του 2019.

Ενδεικτικά, στις 25 Αυγούστου 2016 ο κ. Φουάντ Χούρι ζητά από τον κ. Λιανό να τον ενημερώσει για το ακριβές όνομα του εργολάβου. Ο κ. Λιανός απαντά: «Το όνομα που βρήκα στο internet είναι "Τοξότης"», για να προσθέσει στη συνέχεια: «Τώρα πρέπει να ψάξω το όνομα της εταιρείας που θα χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλογρίτσας ανέφερε στα μέλη της Προανακριτικής ότι τον Αύγουστό του 2016 τον κάλεσε ο κ. Παππάς και τον ενημέρωσε ότι στο εγχείρημα για το κανάλι θα συμμετείχε και η CCC. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος είχε τον ρόλο του «μπροστινού» και πως τα πάντα καθορίζονταν από τον τότε υπουργό.

Τα επόμενα email δείχνουν ότι αναζητήθηκαν εναλλακτικές για τη διαβίβαση των χρημάτων, που θα χρησιμοποιούνταν ως εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Επίσης, στα email του Οκτωβρίου 2016, μετά την απόφαση του ΣτΕ, που ακύρωσε τον νόμο Παππά, τα στελέχη της CCC αναζητούν τρόπους για να πάρουν πίσω τα τρία εκατ. ευρώ που είχαν δώσει για την εγγυητική επιστολή.

Πάντως, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι τα επίμαχα έγγραφα αποδεικνύουν την οφειλή Καλογρίτσα προς την CCC και την οικογένεια Χούρι.

Δείτε τα emails των 25/8 και 27/8:Δείτε και τα άλλα emails στο protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ