Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Οι τσάντες με τα 6 εκατομμύρια ευρώ και η σύλληψη λόγω... βάρους


Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κατέσχεσε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία των αστυνομικών δυνάμεων της βρετανικής πρωτεύουσας. Το ενδιαφέρον είναι πώς οδηγήθηκαν δύο αστυνομικοί στη σύλληψη του υπόπτου.

Οι αστυνομικοί έκαναν περιπολία όταν είδαν έναν άνδρα να δυσκολεύεται να κουβαλήσει τις τσάντες στο αυτοκίνητό του. Ο Ruslan Shamsutdinov έβγαινε από ένα σπίτι στο Φούλαμ, και "πάλευε" να μεταφέρει τις βαριές τσάντες, τις οποίες άφησε τελικά σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Τότε οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και κάνοντας τον απαραίτητο έλεγχο, βρέθηκαν μπροστά στα ατελείωτα χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια έκαναν έρευνα και στο διαμέρισμα από όπου βγήκε και ανακάλυψαν ένα ολόκληρο σύστημα ξεπλύματος χρήματος.

Επίσης, στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν 39.000 ευρώ και περισσότερες από 8.000 βρετανικές λίρες.



"Στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας επιχείρησης κατά του εγκλήματος όπλων και της μεγάλης κλίμακας προμήθειας ναρκωτικών κατηγορίας Α σε όλο το Λονδίνο, κατασχέθηκαν πάνω από πέντε εκατομμύρια λίρες από μια διεύθυνση στο Fulham. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση μεμονωμένων μετρητών από την Μητροπολιτική Αστυνομία και πιστεύω μία από τις μεγαλύτερες σε εθνικό επίπεδο" δήλωσε σε δήλωση ο επιθεωρητής ντετέκτιβ Τζέισον Πρινς, από την Ειδική Διοίκηση Εγκλήματος.



Τρεις άνδρες, ο Ruslan Shamsutdinov, ο Sergejs Auzins και ο Serwan Ahmadi καταδικάστηκαν την Παρασκευή στο δικαστήριο, αφού ομολόγησαν για τις εγκληματικές ενέργειες. Ο Shamsutdinov, 36 ετών, έλαβε ποινή φυλάκισης τριών ετών και εννέα μηνών, ο Auzins, 46 ετών καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών, και ο Ahmadi, 35 ετών, σε φυλάκιση δύο ετών και 150 ώρες απλήρωτης εργασίας.


Πηγή: CNN.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ