Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Η 36ωρη εκπαίδευση που περνάνε στην SAS για να αντέχουν τις ανακρίσεις: Ξύλο, κούραση, ήχοι και οράματα


O πρώην στρατιώτης της SAS, Chris Ryan αποκαλύπτει τι περνάνε οι στρατιώτες της SAS στην 36ωρη εκπαίδευση για τις ανακρίσεις.

Ο εφιάλτης κάθε στρατιώτη (οποιασδήποτε ομάδας στον κόσμο) είναι να μην καταφέρει να φέρει εις πέρας την αποστολή του και να πέσει στα χέρια των αντιπάλων. Όλες οι μονάδες εκπαιδεύουν τους άνδρες τους για αυτό το σενάριο, κάτι που φυσικά ισχύει και για την SAS που θεωρείται μία από τις καλύτερες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Την λεπτομέρειες για το πως γίνεται η όλη διαδικασία, αποκάλυψε ένα πρώην μέλος της, ο Chris Ryan μιλώντας στο LADbible. Για το πόσο σκληρή είναι, εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς διαβάζοντας την εκτίμησή του, πως αποτελεί το δυσκολότερο μέρος της 6μηνης εκπαίδευσης που έτσι και αλλιώς θεωρείται ως μία από τις πιο brutal που υπάρχουν.


Οι λεπτομέρειες της ανάκρισης

Από την 6μηνη εκπαίδευση, το κομμάτι της ανάκρισης καταλαμβάνει μόνο 36 ώρες που μπορεί για κάποιους όμως να είναι εφιαλτικές. Γιατί τόσο; «Αυτό που έχουμε καταλάβει με τις συνθήκες που επικρατούν τώρα είναι πως οι πληροφορίες που έχει ένας στρατιώτης ειδικών δυνάμεων, έχουν διάρκειας ζωής 24 ώρες. Από εκεί και πέρα είναι άχρηστες. Για αυτό πρέπει να αντέξει τουλάχιστον τόσο», απάντησε χαρακτηριστικά.

Οι υποψήφιοι λοιπόν βρίσκονται απέναντι σε τεχνικές που μάλλον θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες που θέλει ο εχθρός.

«Ξεγυμνώνονται και υποβάλλονται σε μία εξέταση για να διαπιστωθεί πως δεν έχουν πουθενά κάτι κρυμμένο στο σώμα τους. Στη συνέχεια τους δένουν τα μάτια και τα αυτιά, με αποτέλεσμα να μην βλέπουν και να μην ακούν κάτι. Από εκείνο το σημείο, μεταφέρονται σε ένα άλλο δωμάτιο με μεγάλη ηχεία που βγάζουν λευκό ήχο, ο οποίος επηρεάζει την λειτουργία του εγκεφάλου», είπε για τις πρώτες ώρες δοκιμασίας.«Τοποθετούνται σε μία δύσκολη θέση, όπου έχουν τα χέρια και τα πόδια τους απλωμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πίεση σε πολλά μέρη του σώματος αλλά και ψυχολογική. Κάπου εκεί αρχίζουν να καταρρέουν και τοποθετούνται στο πάτωμα σε μία άβολη θέση, όπου τα χέρια είναι στο κεφάλι, αλλά τα δάχτυλα των δύο χεριών δεν συνδέονται μεταξύ τους για να προσφέρουν μία αίσθηση ξεκούρασης», συμπλήρωσε.

Από εκείνο το σημείο αρχίζουν οι παραισθήσεις, όπως είπε: «Ο εγκέφαλός αρχίζει και επηρεάζεται. Ακούνε θορύβους, φωνές, ενώ βλέπουν χρώματα και εικόνες που δεν υπάρχουν», όμως υπάρχει και συνέχεια.


Ο καλός και ο κακός ανακριτής

Ακολουθεί η μεταφορά σε ένα άλλο δωμάτιο... Εκεί υπάρχει ένας ανακριτής που μοιάζει φιλικός και σου λέει οτι θα σου δώσει κάτι αν αποκαλύψεις αυτό που θέλει, ένας άλλος που είναι πιο εχθρικός και απειλεί οτι θα σε σκοτώσει και ένας τρίτος που επαναλαμβάνεται συνέχεια.

Το χειρότερο κομμάτι όμως, έρχεται μετά. Όταν κάνουν την εμφάνισή τους οι ανακρίτριες. «Θα σου βγάλουν τις φόρμες σε αυτό το παγωμένο μέρος και αυτά που έχεις ανάμεσα από τα πόδια σου εξαφανίζονται. Θα φτάσει στο σημείο ακόμα και να στα τραβήξει για να τα ξεριζώσει», είπε ο Chris Ryan, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει δει μπροστά στα μάτια του βετεράνους που έχουν επιζήσει από τα Falklands να «σπάνε» από την πίεση τέτοιων γυναικών.Αν ο υποψήφιος, αντέξει από όλα τα παραπάνω, τότε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να βγάλει το 36ωρο και να δείξει μπορέσει να γίνει μέλος της Special Air Service του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ