Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Τέλος στο τοπικό πάχος: Η πιο εξελιγμένη κρυολιπόλυση


Παρατηρείτε τοπικό πάχος και συσσώρευση λίπους στο σώμα σας;

Υπάρχει μία μη επεμβατική λύση, που είναι ιδανική για την καταπολέμηση του επίμονου τοπικού λίπους, που δεν ανταποκρίνεται σε δίαιτα και σε γυμναστική.

Τη λύση αυτή την παρέχει το μηχάνημα Coolsculpting, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Cryolipolysis, για να αποβάλει το λίπος. Με μία μόνο συνεδρία η μέθοδος υπόσχεται ένα πιο σφριγηλό και καλλίγραμμο σώμα, γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MDCCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις για αυτή την εξελιγμένη κρυολιπόλυση.

Τι κάνει το Coolsculpting;

Η μέθοδος CoolSculpting είναι μία μη επεμβατική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος, ιδανική ως προς την εξάλειψη του τοπικού λίπους, με μόνιμα αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Coolsculpting είναι το αυθεντικό μηχάνημα, που εφαρμόζει την τεχνολογία της κρυολιπόλυσης.

Που στηρίζεται η αποτελεσματικότητά του;

Η λειτουργία του Coolsculpting βασίζεται στη χρήση του ψύχους. Χρησιμοποιώντας, δηλαδή, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το μηχάνημα Coolsculpting καταστρέφει τα κύτταρα του λίπους (λιποκύτταρα), χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή τους άλλους ιστούς. Αυτά τα λιποκύτταρα στη συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό, με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο.

Πόσο ασφαλής μέθοδος είναι η κρυολιπόλυση;

Η μέθοδος αυτή είναι απολύτως ασφαλής. Μόνο το Coolsculpting διαθέτει την κατοχυρωμένη τεχνολογία Freeze Detect, η οποία επιφέρει τα πιο ασφαλή και θεαματικά αποτελέσματα. Η συσκευή διαθέτει σύστημα ασφαλείας και αν οι ειδικοί ενσωματωμένοι αισθητήρες ανιχνεύσουν οποιαδήποτε μεταβολή στη θερμοκρασία, η θεραπεία διακόπτεται αυτομάτως.

Ποια είναι η διαδικασία;

Στα σημεία, που επιθυμούμε να γίνει η θεραπεία, απλώνεται ένα ειδικό τζελ, το οποίο και καλύπτεται με μια ειδική μεμβράνη, πάνω στην οποία εφαρμόζεται ειδική κεφαλή, διαφορετική για κάθε σημείο του σώματος. Η κεφαλή αυτή ψύχει τα λιποκύτταρα στην περιοχή που επιθυμούμε και προκαλεί τη σταδιακή αποβολή τους από τον οργανισμό. Καθώς τα λιποκύτταρα αποβάλλονται, μέσω του λεμφικού συστήματος, το σώμα αποκτά πιο αρμονικές αναλογίες.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και περίπου δύο ώρες.

Είναι επίπονη η διαδικασία;

Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη και ανώδυνη. Επίσης δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή και η επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες είναι άμεση.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Εφαρμόζεται με επιτυχία στους γλουτούς (ψωμάκια), στην κοιλιά, στο πλάι της μέσης και στο εσωτερικό των μηρών.

Ποιος είναι καλός υποψήφιος;

Ο ιδανικός υποψήφιος για την κρυολιπόλυση είναι όποιος βρίσκεται, ήδη, κοντά στο ιδανικό σωματικό του βάρος, αλλά έχει τοπικό λίπος, που είναι δύσκολο να το ξεφορτωθεί μόνο με αλλαγές στη διατροφή του και άσκηση. Απευθύνεται σε άνδρες και σε γυναίκες.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η θεραπεία είναι ασφαλής για τον ασθενή, όμως αντενδείκνυται σε άτομα που έχουν βηματοδότη, διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, δακτυλίδι στομάχου, σε καρκινοπαθείς. Επιπλέον δεν πρέπει να υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής και δεν πρέπει να γίνεται σε περιοχές, όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή (σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από χρονικό διάστημα έξι μηνών).

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα;

Η μείωση του λίπους αρχίζει να γίνεται ορατή περίπου τρεις εβδομάδες μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σε περίπου δύο με τρεις μήνες.

Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας;

Το τελικό κόστος της κρυολιπόλυσης με την αυθεντική συσκευή Coolsculpting καθορίζεται από τον αριθμό των κεφαλών, που θα χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία.

Μπορεί η κρυολιπόλυση να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες για καλύτερα αποτελέσματα;

Η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες, όπως είναι το Endermologie για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και οι ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη, προσφέροντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος, που έχει παραπανήσια κιλά;

Μία πολύ καλή λύση για άμεση απώλεια βάρους είναι το Diet Tube. Πρόκειται για ένα διατροφικό πρωτόκολλο τριών εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ενδιαφερόμενος προσλαμβάνει από το στόμα το πρωτεϊνικό συμπλήρωμα Diet Tube, στο πλαίσιο ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής απώλειας βάρους.

Η σύσταση του προγράμματος διατροφής είναι εξατομικευμένη. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο υπόσχεται την απώλεια περίπου 6-8% του σωματικού βάρους σε λίπος, μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της κέτωσης, μίας διαδικασίας κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους για την παραγωγή της ενέργειας, που χρειάζεται για όλες τις φυσιολογικές σωματικές και διανοητικές λειτουργίες, σε καθημερινή βάση. Μόλις ο ασθενής πετύχει τον στόχο του ή πλησιάσει το ιδανικό σωματικό βάρος και αν δει ότι σε κάποια σημεία εξακολουθεί να τον ταλαιπωρεί το τοπικό λίπος, τότε μπορεί να επιλέξει τη μέθοδο Coolsculpting και να απαλλαγεί οριστικά από αυτό.Ιωάννα Τζόβολου
ring@ringnetworks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ