Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Παγώνη: Πότε θα βγουν οι μάσκες - Αν δεν προσέξουμε θα έχουμε και 4ο κύμα


Κανένα εφησυχασμό στην υπόθεση κορωνοϊός δεν επιθυμεί η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Εάν δεν προσέξουμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα κορωνοϊού», είπε χαρακτηριστικά, και τόνισε τον προβληματισμό της για κάποιες ηλικιακές ομάδες που έχουν χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς. «Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν» τόνισε.

Σχετικά με το τείχος ανοσίας, είπε πως τέλος Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων. Προσέθεσε, επίσης, ότι αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε η μάσκα.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, η κα Παγώνη είπε στον ΣΚΑΪ ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη»

Παράλληλα, για την τρίτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση. Επίσης, επεσήμανε ότι «οι μεταλλάξεις μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντιμετωπίσιμες».

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα στα γυμναστήρια και τη χρήση διπλής μάσκας, η κα Παγώνη σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες. «Εάν οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες δεν θα χρειαζόταν η μάσκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ