Ο Βαγγέλης Δρίσκας ,που φέτος είναι στο πλευρό της Δέσποινας Βανδή στο ταξιδιωτικό πρότζεκτ, ''My Greece'', μιλά μεταξύ άλλων για τη συνεργασία τους αλλά και για την εκπομπή Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν σας προτάθηκε να συνεργαστείτε με τη Δέσποινα Βανδή;
Ήταν η απόλυτη έκπληξη και θεώρησα ότι ήταν μεγάλη μου τιμή, γιατί η κυρία Βανδή με γνώριζε ως σεφ πριν γνωριστούμε προσωπικά και μαγείρευε μέσα από τα βιβλία μου συνταγές. Ήταν φανατική θαυμάστρια όπως και εγώ ήμουν θαυμαστής της, ήταν vice versa. Ήταν ωραίο και για τους δύο να συναντηθούμε.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει η εκπομπή ,«Μy Greece», ποιο είναι;
Ότι η Ελλάδα έχει ατελείωτες ομορφιές, ατελείωτη Ιστορία, έχει πολιτισμό, και αξίζει να την ανακαλύψουμε εκ νέου, να βρούμε τις ομορφιές της και να τις απολαύσουμε.
Το φιλότιμο και η φιλοξενία των Ελλήνων χωράνε σε μια εκπομπή;
Χωράνε! Νομίζω ότι αυτό βγαίνει έμμεσα από την εκπομπή, βγαίνει από τις κουβέντες, από τα χαμόγελα, από τον τρόπο με τον οποίο μας υποδέχονται. Όπου πήγαμε βρήκαμε ανοιχτές αγκαλιές και ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να μαγειρέψουν, να μιλήσουν, να μας βοηθήσουν.
Πιστεύετε ότι υπάρχουν ακόμα συνταγές και γεύσεις από την ελληνική περιφέρεια που παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό;
Βεβαίως, και με μεγάλη μου έκπληξη τις ανακαλύπτω. Τώρα με τα ταξίδια μας σε κάθε τόπο αυτό διαπιστώνω. Για παράδειγμα, στην Κρήτη, η κυρία Ευτυχία βγήκε στην αυλή της μαζί με τον γιο της, μάζεψαν πολλά αγριόχορτα και μας μαγείρεψαν χόρτα τσιγαριαστά με αβγά, σε μία μορφή τελείως διαφορετική. Δηλαδή έκαναν μια ομελέτα που θύμιζε μαγειρευτό. Ήταν εξαιρετικά νόστιμο πιάτο.
Η δική σας Ελλάδα ποια είναι γευστικά;
Η δική μου Ελλάδα γευστικά είναι η Ελλάδα που συναντάμε παντού. Σε ένα χωριό στην Κρήτη, στη Δρακόνα, ο ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας μάς σέρβιρε ντάκο φρεσκοψημένο με ελαιόλαδο τοπικό, χοντρό αλάτι και ελιές. Αυτή είναι η Ελλάδα, απλά υλικά, πεντανόστιμα. Αυτή η απλότητα είναι η Ελλάδα.
Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή του στο ένθετο ,TV Έθνος.
Ήταν η απόλυτη έκπληξη και θεώρησα ότι ήταν μεγάλη μου τιμή, γιατί η κυρία Βανδή με γνώριζε ως σεφ πριν γνωριστούμε προσωπικά και μαγείρευε μέσα από τα βιβλία μου συνταγές. Ήταν φανατική θαυμάστρια όπως και εγώ ήμουν θαυμαστής της, ήταν vice versa. Ήταν ωραίο και για τους δύο να συναντηθούμε.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει η εκπομπή ,«Μy Greece», ποιο είναι;
Ότι η Ελλάδα έχει ατελείωτες ομορφιές, ατελείωτη Ιστορία, έχει πολιτισμό, και αξίζει να την ανακαλύψουμε εκ νέου, να βρούμε τις ομορφιές της και να τις απολαύσουμε.
Το φιλότιμο και η φιλοξενία των Ελλήνων χωράνε σε μια εκπομπή;
Χωράνε! Νομίζω ότι αυτό βγαίνει έμμεσα από την εκπομπή, βγαίνει από τις κουβέντες, από τα χαμόγελα, από τον τρόπο με τον οποίο μας υποδέχονται. Όπου πήγαμε βρήκαμε ανοιχτές αγκαλιές και ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να μαγειρέψουν, να μιλήσουν, να μας βοηθήσουν.
Πιστεύετε ότι υπάρχουν ακόμα συνταγές και γεύσεις από την ελληνική περιφέρεια που παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό;
Βεβαίως, και με μεγάλη μου έκπληξη τις ανακαλύπτω. Τώρα με τα ταξίδια μας σε κάθε τόπο αυτό διαπιστώνω. Για παράδειγμα, στην Κρήτη, η κυρία Ευτυχία βγήκε στην αυλή της μαζί με τον γιο της, μάζεψαν πολλά αγριόχορτα και μας μαγείρεψαν χόρτα τσιγαριαστά με αβγά, σε μία μορφή τελείως διαφορετική. Δηλαδή έκαναν μια ομελέτα που θύμιζε μαγειρευτό. Ήταν εξαιρετικά νόστιμο πιάτο.
Η δική σας Ελλάδα ποια είναι γευστικά;
Η δική μου Ελλάδα γευστικά είναι η Ελλάδα που συναντάμε παντού. Σε ένα χωριό στην Κρήτη, στη Δρακόνα, ο ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας μάς σέρβιρε ντάκο φρεσκοψημένο με ελαιόλαδο τοπικό, χοντρό αλάτι και ελιές. Αυτή είναι η Ελλάδα, απλά υλικά, πεντανόστιμα. Αυτή η απλότητα είναι η Ελλάδα.
Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή του στο ένθετο ,TV Έθνος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ